Momčad Cibone VIP od petka je boravila u Širokome Brijegu pobijedila je domaću momčad Sirokog HTa s 70:89 (20:16, 21:26, 14:26, 15:21).
Domaćin je već u 3. minuti poveo sa 6:0, a nakon trice Bože Baraća u 5. minuti imao je +8 (13:5). Cibona se vraća, Žuža u 8. minuti donosi prvo vodstvo Ciboni (15:16).
Iz dvije brze kontre Newton i Šola su u 14. minuti donijeli najveću prednost domaćinu 29:20. Cibona se opet vraća i na odmor se odlazi 41:42 košem Krstića s deset metara.

U nastavku Cibona radi seriju 7:0 i tada kreće pobjednička serija. Brzoplete šuteve domaćina Cibona je kažnjavala kontrama iz kojih je Marton Bader poentirao ispod koša, a Gerald Fitch pogađao izvana za konačnih 70:89.

Kad smo dolazili u Široki Brijeg i pogledali snimke njihovih dviju zadnjih utakmica, došli smo s dosta respekta. I dobro je da je tako. Nismo dobro otvorili utakmicu. Imali smo problema s visokim igračima Širokog. Kad smo podigli u drugome poluvremenu razinu obrane sve je bilo drukčije. Napad je bio također dobar. Mislim da smo odlično odigrali drugo poluvrijeme, kazao je trener Cibone VIP Dražen Anzulović.

Domaći trener Boris Kurtović je dodao: Slažem se s kolegom Anzulovićem u ocjeni razvoja događaja na parketu. Mi jednostavno nemamo kvalitete da bi Ciboni parirali u kontinuitetu. Šut je bio jako loš, promašili smo puno slobodnih bacanja i ostaje mi jedino da čestitam Ciboni na zasluženoj pobjedi.

Prvi igrač susreta bio je Marton Bader koji je ostvario double-double, 21 poen i 13 skokova. Uz bok mu je bio Gerald Fitch, koji za tri poena imao šut 4-4.