Cibona je poražena u 12. kolu EL od talijanskog Climamia u utakmici u kojoj se u jednom trenutku sve činili izgubljeno (-14, početak drugog poluvremena), ali i utakmica u kojoj je Cibona \”već\” upisala nova 2 boda (nešto više od dvije minute prije kraja sureta +7)
Cibona je koševima Krstića došla na 81:79, da bi nakon toga gosti izjednačili. U posljednjem napadu je Popovećeva lopta iscurila i Repešina momčad je dohvatila produžetak.

U dodatnih 5 minuta, Cibona ubacuje samo 8 koševa, primaju petanaest koševa i tu je bio kraj…

Na pressici je Repeša pokušaop objasniti pad njegove momčadi:\”Možda smo mi tada pomislili da je gotovo, a Cibona je vjerojatno počela tako razmišljati kad je povela sa sedam razlike dvije i pol minute prije svršetka.\”

Ciboni se dogodila ozljeda Fitcha, Longin je na operaciji pa je tako Zula u igru uveo Sesara koji je ubacio dvije moćne trice, zaljepio bananu Basileu ali nije igrau zadnjih 10 minuta susreta:\” Imao je četiri osobne i izgubio je malo na snazi. Odlučio sam se za druge igrače, ali sa Sesarom sam zadovoljan, poglavito s njegovim drugim dijelom.\”

Slijedeći susret Cibona igra već sutra, kada u Zagreb dolazi Union Olimpija (17:00).