Cibona je propustila priliku za novu gostujuću pobjedu. Nakon prvog kola i slavlja u Madridu, Anzulovićeva je momčad mogla do pobjede i za pobjedu u Istanbulu, ali ovaj je put promašila odlučujući šut.

Efes Pilsen je vodio veliki dio utakmice, ali u prve četiri i posljednjih pet minuta drugog poluvremena pivari nisu postigli niti jedan koš. Cibosi su od 30. do 34. minute serijom 12:0 preokrenuli 33:40 zaostatak iz prve dvije četvrtine i poveli 45:40.

No, kratko je trajalo – u drugoj polovici trećeg quartera gosti su ušli u crno razdoblje i u zadnjih je 10 minuta domaćin ušao s prednošću od sedam koševa. Kada je Arslan Ender u 35. minuti zabio tricu za 72:60 činilo se da je priča gotova…

Tada Popović i Longin ubacuju 10 poena i dovode Krstića u priliku da tricom okruni nevjerojatni preokret u dvorani Abdi Ipekci. No, Krle je promašio otvoreni šut i pobjedu…

Amer Henry Domercant bio je središnja figura susreta – ubacio je 22 koša (4 trice, 5 skokova), dok je Peker ubacio 15. Pobjedi domaćina pripomogao je i Prkačin s sedam koševa i imao pet skokova.

Longin je bio najbolji kod Cibone – 21 koš (šut 7/10), šest skokova i dvije asistencije, a Popović je ubacio 18 koševa i 5 asista. Žižić je ubacio “samo” 8 poena, dok Vranković nije postigao niti jedan koš:-(.
Cibona VIP nakon trećeg kola ima pobjedu i dva poraza, a za sedam dana pod Tornjem gostuje španjolski Estudiantes.