Cibona danas igra, nadamo se, posljednju ovosezonsku utakmicu. Naime, u Zadru će Vukovi pokušati doći do novog naslova prvaka (18:40, uz HTV2). Cibona zna da će u Jazinama igrati protiv najmanje 7-8 igrača (ne, ne mislimo na suce već na domaće navijače). Longin, koji je proveo dio karijere i u Ciboni, uvjeren je u 5. utakmicu u Zagrebu:”Igrat će se peta. Sigurno. Cibona ne može pobijediti u Zadru.”

Cibonina šansa je u duljoj klupi i igri bez pritiska jer vodi 2:1. Jusup vjeruje da njegova momčad ima još snage:”Sve su opcije otvorene. Nema predaje. Istina, Cibona je u psihološkoj prednosti, ne samo što vodi s 2:1 već ima i veći izbor i više odmornijih igrača. Naravno, to ne znači da se predajemo i da večeras ne idemo na pobjedu. Još ima ulja u svići.”

S druge strane, Scoonie Penn zna što treba mijenjati u igri koju su pružili u 2. utakmici u Jazinama:”Želimo li pobijediti u toj ludoj kući, moramo poboljšati igru najmanje za 20 do 30 posto. U Zagrebu smo igrali petorica protiv petorice, a u Zadru će igrati nas pet protiv sedam-osam njih s druge strane, i zato je najvažnije dobro startati. U takvu okruženju ne smijete dopustiti domaćinu da povede s desetak koševa i potom se igrati lovice.”

Što se tiče kazne Zadru za kovanicu sucu Dožaiju na 2. utakmici, povjerenik lige Josip Bilić je odredio 50.000 kuna kazne.