Cibona VIP 94 – 83 Zadar

Cibona VIP pobijedila je momčad Zadra u 3. finalnoj utakmici doigravanja za prvaka Hrvatske s 94:83. Cibona je mogla i uvjerljivije slaviti, ali su Zadrani u posljendoj minuti s tri trice smanjili prednost Cibone.

Drugo poluvrijeme obilježio je sukob Meeksa i Krasića, koji je završio isključenjem zadarskog igrača.

Cibonu je predvodio večeras odlični Kus s 21 poena (2 skoka, 5 asista), dok je Mamić ubacio 19 (8 skokova). Odličnu partiju pružio je i Penn (15 koševa uz čak 8 dodavanja i 4 skoka).
Goste je predvodio Longin s 22 koša. Slijedeći susret igra se u utorak (08.06.2004, 18.40 sati) u Jazinama.

2. četvrtina Cibona VIP 49 – 39 Zadar
Iako je Cibona nakon prve četvrtine imala +11, na veliki odmor se otišlo sa “samo” +10 (49:39). Pod koševima su obje momčadi bile izjednačene, pa je Cibona do prednosti morala doći boljim šutem za dva poena (81% naprema 55%).

Domaćine predvodi Kus s 13 poena, Mamić s 11 uz 4 skoka te Penn s 10 ubačaja. Kod gostiju Meeks je ubacio 12 te Longin 11.

Press

Na pressici je kao i do sada prvu riječ dobio gostujući trener Danijel Jusup:” Mislim da je susret odlučio odličan početak Cibone, te mislim da nam se to ne smije dogoditi. Kod mojih igrača se večeras osjetio umor, jer se vidjelo da smo kratki u koraku, u skoku. Cibona je bila rastrčana, brža i sve u svemu bolja.”

Zula se nadovezao na Jusupa:”Mislim da smo večeras pružili dobru partiju, poboljšali smo sve stvari iz utakmice u Zadru.”

Marcelić nije pokazao ono što se od njega očekivalo:”Marcela je bio dobar, ali umor je učinio svoje. Ja sam siguran da će Marcelić kao i cijela moja momčad biti spremna za 4. utakmicu. U slučaju da Meeksa ne bude u slijedećj utakmici, neće nam biti lako. Ja stvarno nisam vidio što je bilo u toj situaciji i moram pogledat snimku, te ću nakon toga biti spreman za komentare. Ako je Meeks stvarno pogriješio, ja ću mu to prvi reći.”

Nakon toga, Jusupa je zamijenio Povjerenik za natjecanje gosp. Josip Bilić koji je komentirao situacije koje su se događale u 2. susretu u Jazinama:”KK zadar će biti lažnjen financijski, dok će se sami iznos definirati naknadno.
Što se tiče Meeksa, tek nakon proučavanja službenog izvješća s večerašnje utakmice moći ćemo dati svoje viđenje sporne situacije.

S druge strane, nezadovoljan sam s ponašanjem HTVa jer se ne može dopustiti da unatoč potpisanom ugovoru nacionalna kuća prvu utakmicu ne prenosi, drugu prenosi na kodiranom programu koji ne mogu gledati svi navijači. Utakmice su igrane u terminu na kojem je inzistirao HTV, a prenosa nije bilo.”

Iako je priča krenula u drugom smijeru, novinari su se vratili na situaciju u Jazinama. Naime, ponovljeni prekršaj se ne može tretirati jednako:”Vi zaboravljate da Zadar nastupa u tri natjecanja, sličan prekšaj se u Jazinama nije dogodio. Na temelju svih sudačkih izvještaja svi klubovi su bili kažnjeni, pa tako i Zadar.”