Navijač Zadra koji je mobitelm (Siemens C25 ?) u glavu pogodio Štimca na utakmici 22. kola GYL provest će 15 dana u zatvoru odlukom suca Maria Meštrovića (Prekršajni sud u Zagrebu).

Vijest je preuzeta s stranica Večernjeg lista:”Navijač KK Zadar Ivan Nikolić (19), nepravomoćno je prekršajno kažnjen s 15 dana zatvora jer je na utakmici između Cibone VIP-a i Zadra u Zagrebu bacio mobitel u glavu igraču zagrebačke momčadi Andreju Štimcu. Radilo se o starom “siemensovu” modelu i on je navijaču, koji dosad nije prekršajno kažnjavan, trajno oduzet. Međutim, zbog nedorečenih zakona sud je morao odbiti zahtjev policije da se Nikoliću izrekne i zabrana posjećivanja utakmica iduće dvije godine.
Kako objašnjava sudac Mario Meštrović s Prekršajnog suda u Zagrebu, prijedlog je za dvogodišnju zabranu odbijen budući da zakon nije definirao tko bi i na kakav način nadzirao takvu mjeru odnosno što ako je se navijač ne bi pridržavao.
– U nedavno donesenom zakonu o sprečavanju nereda na sportskim natjecanjima piše da će u šest mjeseci sportski savezi i druge sportske udruge prilagoditi svoje statute tom zakonu i donijeti propise u skladu s njim, a također i MUP. No, mi na sudu ne znamo da je bilo koji takav provedbeni pravilnik bio donesen. Osim toga, u tom zakonu ne piše što ako sud nekome izrekne takvu mjeru, a on je ne poštuje – tumači sugovornik. Meštrović drži da bi u praksi takvu mjeru trebala provoditi policija. Navijača sa zabranom trebalo bi, obvezati da uoči svake utakmice dođe na policiju i tamo ostane dok sportska priredba ne prođe, a ne javi li se sam, policajci bi ga trebali privesti, smatra sudac.”