Cibona je dobro otvorila susret i u 7. minuti je već imala prednost 11:6. Ozljede su spriječile Alihodžića i Mamića da pomognu Vukovima, dok su Mujezinović, Prkačin i Krasić bez pravog treninga nakon ozljeda. Domaćini su se nakon početnog šoka vratili u igru serijom 9:4 2 minute prije kraja prve četvrtine dolaze do izjednašenja 15:15. Igrala se brza košarka, s puno laganih koševa uz nekoliko zakucavanja (Prkačin dva puta, Gurović). Na prvi mali odmor se odlazi pri rezultatu 23:22 za Unicaju. Odlična igra McLintona s jedne, te Gurovića s druge strane imala je za rezultat izjednačen rezultat u trećem dijelu (22:22). Unicaja je imala prednost sve do tri sekunde prije kraja kada je McLinton ubacio tricu, što nije pošlo za rukom domaćim igračima s zvukom sirene. Kako Cibona nije \”pukla\” u trećoj četvrtini očekivali smo borbu za FinalFour u Zagrebu protiv CSKA. No 5000 navijača željelo je prvu pobjedu u drugom krugu EL i igrači Unicaje su agresivnije krenuli u posljendjih 10 minuta. Dovoljno govori podatak da su domaćini imali u početku 8 napada dok je Cibona imala samo tri! U 34. minuti rezultat je bio 75:75, tada Gurović ubacuje tricu, Prkačin gubi loptu i iz kontre Cibona prima koše i zaostatak je već pet koševa. Mujezinović probija prvu crtu, zakucava! Cibona opet prima tricu (autor je ovaj put Sonko) i Unicaja bježi na +6 (83:77). Slijedi razdoblje izjednačene igre sve dok McLinton nije ubacio tricu s 8 metara nešto više od 2 minute prije kraja susreta za 88:84. Domačini ne koriste svoj napad, Mujezinović skače međutim Cibona ne koristi taj napad. Novu šansu pruža joj Sonko, prekršajem u napadu 1,37 minuta prije kraja utakmice. Loš šut za tricu u zadnje dvije minute i sigurna Unicaja sa crte za slobodna bacanja sve više udaljuju Cibonu od borbe za FF. Konačni rezultat postavlja Sonko s dva ubačena slobodna bacanja (93:87).

Razlog poraza treba tražiti u velikom broju ozljeda (Mamić, Alihodžić,Prkačin, Mujezinović, Krasić), prevelikom broju promašenih otvorenih šuteva i dobroj igri Gurovića (26 poena, 3/5 za tricu), Estellera (19, 3 skoka) Sonko (16). Među vukovima najbolji su bili McLinton (25 koševa) i Prkačin (17, 6 skokova).


Unicaja je došla do prve pobjede u drugom krugu EL svladavši Cibonu VIP s 95:87. Ovim porazom Cibona je izgubila sve šanse za plasman na FinalFour a u slijedećem kolu u Zagreb dolazi vjerovatni pobjednik skupine D i polufinalist ovogodišnje Eurolige