Nastavlja se težak raspored za košarkaše Cibone jer ih u sljedećih pet dana očekuju tri važna susreta. Prvi na redu je ogled 9. kola AdmiralBet ABA lige u kojem će u subotu ugostiti Cedevita Olimpiju. Snage će odmjeriti u Košarkaškom centru Dražen Petrović, a početak je u 17 sati.

Crvena Zvezda, Budućnost, pa sada Cedevita Olimpija – napet je ritam snašao Sesarovu momčad u ovom natjecanju. Sljedeći protivnik Cibosa također se nalazi pri vrhu ligaške ljestvice, trenutno drži peto mjesto s 12 osvojenih bodova, ali i utakmicom manje. Upravo su ovu srijedu upisali poraz u okviru Eurokupa, pa će zasigurno u Zagreb doći motivirani i željni uspjeha. U tom smjeru razmišlja i Josip Sesar, trener Cibone:

– Nakon dva teška gostovanja u Beogradu i Podgorici, napokon smo doma. Cedevita Olimpija ima dobar roster, no i oni su imali velikih problema s ozljedama. Izgubili su u Eurokupu u Litvi i sigurno će ići na pobjedu kako bi se vratili na pobjednički kolosijek. Međutim, marljivo smo radili, iskoristili ovih pet dana i nadam se da ćemo odigrati dobru utakmicu u zaista teškom rasporedu.

Sesar još uvijek ne može računati na Blaža Mesičeka koji je u završnoj fazi oporavka, kao i na Filipa Bundovića čiji je zglob još uvijek pod terapijom. U prošlom kolu ABA lige u dresu Vukova debitirao je Domagoj Vuković, a sada je pojasnio kakvu utakmicu očekuje u subotu:

– Dolazi nam momčad koja igra Eurokup i sigurno ima kvalitetu. Kako nisu dobro krenuli u tom europskom natjecanju, vjerujem da sada žele napraviti dobar rezultat i vratiti se u formu. U prošlom kolu u ABA ligi su uvjerljivo svladali Zadar, roster im je stvarno odlično posložen na svim pozicijama. Očekujem tešku i tvrdu utakmicu, ali s obzirom da igramo na domaćem terenu, mislim da apsolutno nikome ne trebamo reći da su favoriti. Naporno treniramo, pripremali smo se cijeli tjedan i maksimalno ćemo pristupiti ovom ogledu. Pobjedu ne mogu garantirati, ali borbu svakako.

Ulaznice za nadolazeći susret mogu se kupiti putem sustava Ulaznice.hr ili na blagajni KC Dražen Petrović uoči utakmice.