U napetoj završnici 11. kola AdmiralBet ABA lige košarkaši Cibone svladali su KK Igokea m:tel sa 77:76 (13:18, 20:23, 23:15, 21:20). Ovom pobjedom Vukovi su skočili na deveto mjesto ligaške ljestvice s 15 osvojenih bodova, dok je Igokea šestoplasirana s bodom više.

Gostujući sastav nešto je koncentriranije ušao u susret pa je njima pripalo prvo poluvrijeme nakon kojeg je na semaforu stajalo 33:41. Kormilar Cibone, Josip Sesar, odmor je iskoristio za motiviranje svoje momčadi pa smo u drugom dijelu dvoboja gledali nešto odlučnije Cibose koji su poravnali rezultat. Nakon treće četvrtine atmosfera se zahuktala jer je bilo izjednačenih 56:56, pa je slijedilo borbenih deset minuta. A onda i dramatičnih. Samo dvije minute prije kraja Vukovi su poveli 73:70, no gosti nisu dopuštali rezultatsko odvajanje. Na koncu su utakmicu odlučila slobodna bacanja, a Cibona je tu bila s(p)retnija te se pred svojim navijačima vratila na pobjedničke staze u ABA ligi.

Najbolji strijelac u zagrebačkim redovima bio je Blaž Mesiček s 19 poena i 5 skokova. Prati ga Aleksandar Aranitović sa 16 koševa i 4 skoka. Dvoznamenkasti učinak upisao je i Filip Bundović s 12 poena, također 4 skoka i 4 asistencije.

U kadru trenera Dragana Bajića čak su tri igrača ubacila 15 koševa – Nikola Tanasković, Bryant Crawford i Stefan Đorđević. Tanasković je tome pridodao i 7 skokova te 3 asistencije, Crawford 2 skoka i čak 6 asistencija, a Đorđević 6 skoka i 4 asistencije.

JOSIP SESAR, trener Cibone:

Prije svega, htio bih čestitati Hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji. Treba reći da nas je i ta utakmica danas malo poremetila, što se vidjelo po našem ulasku u susret. Bili smo emotivno prazni, a cijelo prvo poluvrijeme je bila patnja i muka, jednostavno nisam mogao uopće doprijeti do igrača. Na kraju je i sreća da smo završili sa osam razlike na poluvremenu. Ušao sam u svlačionicu i pitao ih: „dečki, želite li vi ovo dobiti ili ne?“ Mislim da je pobjeda danas ovisila isključivo o našoj želji. Igokea je sjajna momčad, ali danas su bili umorni i skraćene rotacije, a to nam je sigurno malo pomoglo. Na kraju smo odigrali timski, a Kapusta nam je bio maestralan te zadnje dvije, tri minute.

DRAGAN BAJIĆ, trener Igokee:

Čestitam Ciboni na pobjedi i želim im puno sreće u nastavku sezone. U početku smo dosta dobro kontrolirali utakmicu, pogotovo taj defenzivni dio. Znali smo da Cibona igra dosta brzo i raznovrsno kad je napad u pitanju. Mislim da je poraz ove utakmice otvaranje drugog poluvremena gdje smo ušli bez imalo energije i odgovornosti. Davali smo Ciboni lake poene gdje su se oni vratili u susret. Poslije smo mi pokušavali, ali osjeti se naša problematika jer smo došli ovdje s devet igrača, a za dva-tri dana nas čeka bitan dvoboj u Ligi prvaka. Promašili smo 11 slobodnih bacanja, osjeti se dekoncentracija u pojedinim trenucima, a samim time dođe i ovakav poraz.