Ovaj vikend započeo je i drugi krug dvoboja u HT Premijer ligi, a u sklopu 12. kola igrači Cibone će u Draženovom domu ugostiti KK Split. Utakmica je na rasporedu u ponedjeljak od 19 sati.

Bit će ovo četvrti ovosezonski sraz Cibone i Splita, a drugi u domaćem prvenstvu. Podsjetimo, susretali su se još i u AdmiralBet ABA ligi, ali i u osmini finala Kupa Krešimir Ćosić. U dosad odigrana tri ogleda, Vukovi su upisali pobjedu koja im je osigurala prolazak u završnicu Kupa, a Žuti su slavili u domaćem i regionalnom prvenstvu.

U ponedjeljak nas tako očekuje pravi derbi hrvatske košarke. Dok Cibosi trenutno drže vodeće mjesto HT Premijer lige s 21 osvojenim bodom, splitski sastav zauzima treću poziciju uz bod manje. Cibonin trener Josip Sesar vjeruje da ćemo sutra gledati zanimljivu košarku:

– Ovo nam je četvrti susret protiv Splita pa mislim da nema nepoznanica. Igra se po pravilima hrvatske košarkaške lige gdje oni ne mogu igrati s više od dva stranca u petorci, što im može biti otežavajuća okolnost. Mi smo nakon velike pobjede nad Igokeom u ABA ligi osokoljeni i napunjeni samopouzdanjem te mislim da možemo odigrati dobru utakmicu. Pozivam navijače da nam pomognu i podrže nas u što većem broju.

Strateg Zagrepčana na raspolaganju ima kompletan kadar jer od ovog kola pravo nastupa u domaćem prvenstvu ima i Domagoj Vuković. Sesara zasigurno vesele i učinci igrača koji su se vratili nakon ozljeda. Protiv Igokee istaknuo se nedavno oporavljeni Blaž Mesiček, a zapažen učinak imao je i Filip Bundović koji je također najavio dvoboj s trećeplasiranom ekipom lige:

– Sa Splitom smo se susreli više puta ove sezone pa možemo reći da se dobro poznajemo. Očekujemo tešku i neizvjesnu utakmicu u koju moramo ući s puno energije, želje i inicijative. Nadam se da ćemo na krilima naših navijača uspjeti doći do pobjede!

Ulaznice za nadolazeći dvoboj mogu se kupiti putem sustava Ulaznice.hr, ali i na blagajnama Košarkaškog centra Dražen Petrović koje se otvaraju dva sata prije početka susreta.