Šest mjeseci otkako su na čelne pozicije KK Cibona došli Mario Petrović kao predsjednik Skupštine te Mauro Lukić kao predsjednik Uprave, a tijekom kojeg vremena je proveden inicijalni proces stabilizacije poslovanja i upravljačkog te financijskog restrukturiranja, navedeni dvojac s jučerašnjim je danom stavio svoje mandate na raspolaganje Skupštini i Upravi Kluba. Time je njihov mandat na čelnim mjestima KK Cibona, u kojem su kao dio menadžmenta promjene bili usmjereni nastavku depolitizacije svih tijela Kluba te privlačenju inicijalnih investitora koji će osigurati održivost i dugoročni razvoj, ušao u završnu fazu.

Mario Petrović odlaskom s mjesta predsjednika Skupštine ostat će do daljnjeg njezinim članom. Uz njega članovi Skupštine ostaju Branimir Fingler, Hari Iyengar i Tomislav Šerić, dok je s mjesta člana Skupštine odstupio Ivan Artuković kojeg će zamijeniti predstavnik investitora. Dosadašnji direktor Mauro Lukić ostat će na toj funkciji do kraja sezone, nakon čega će investitori imenovati njegovog nasljednika i novog predsjednika Skupštine. Uz Maura Lukića, članovi Uprave ostaju Ivan Matasić i Saša Turkalj. Navedene odluke potvrđene su na Skupštini KK Cibona koja je započela u petak 20. svibnja, a nastavljena je u ponedjeljak 23. svibnja 2022. godine.

„Ulazimo u novu fazu procesa restrukturiranja poslovanja Kluba, u kojoj će se predstavnici investitora još snažnije uključiti u operativno upravljanje KK Cibona. Budućnost Kluba je i dalje neizvjesna te ovisi o razumijevanju lokalne samouprave i vjerovnika, kao i budućim potezima investitora. Investitori su predani tome da pronađu načina osigurati dugoročnu opstojnost za Klub koji je i dalje opterećen brojnim izazovima, a koji su nastali tijekom niza godina. U uvjetima rata u Ukrajini i nadolazeće recesije Klub se nalazi u poziciji koja je još izazovnija nego što je bila proteklih mjeseci. Zahvaljujem dosadašnjem predsjedniku Skupštine i direktoru na predanom radu i važnoj ulozi u ovom izazovnom procesu.“ – istaknuo je financijski direktor i član Uprave te predstavnik investitora Ivan Matasić.

Tijekom procesa restrukturiranja započetog krajem 2021. godine, kojim je u prvoj fazi provedena potpuna depolitizacija Kluba, u drugoj je fazi proveden proces koji je rezultirao financijskim clean startom i osiguravanjem najviše razine transparentnosti financijskog stanja Kluba i njegove stabilizacije.

„Ovim činom završio je prvi dio procesa koji je za bio usmjeren pronalasku potencijalnih investitora koji će u sljedećoj fazi preuzeti upravljanje KK Cibona. Predstavnici investitora su i kroz proteklo razdoblje imali svoje predstavnike u ključnim tijelima Kluba, u Upravi i Skupštini, te su imali priliku upoznati se sa svim informacijama i procesima u vođenju Kluba. Vođen željom i u cilju da se KK Cibona stabilizira te sačuva i u narednom razdoblju unaprijedi, smatram svojom dužnošću ustupiti svoju funkciju predstavnicima investitora i drugim članovima Skupštine koji će moći nastaviti voditi ovaj proces.“ – napomenuo je Mario Petrović.

KK Cibona tijekom vremena u kojem su na čelu Kluba bili Mario Petrović i Mauro Lukić ostvario je brojne sportske uspjehe – borba za doigravanje ABA lige do samoga kraja, nakon dugih devet godina osvojen je Kup Krešimira Ćosića te je momčad osigurala finale prvenstva Hrvatske, prvi puta nakon 2019. godine. Uz navedeno, unatoč brojnim izazovima osigurano je redovito poslovanje Kluba, zadržani su ključni igrači i izabrano je trenersko rješenje koje je umnogome doprinijelo prethodno spomenutim sportskim rezultatima.

„Vjerujem kako će budući predsjednik Uprave i svi članovi Skupštine te investitori koji su prepoznali vrijednost brenda i snagu kluba nastaviti raditi na dobrobit KK Cibona i svih navijača najtrofejnijeg i najuspješnijeg hrvatskog košarkaškog diva. U proteklom razdoblju prošli smo kroz brojne teške situacije, ali i lijepe trenutke slavlja sportskih uspjeha, tijekom kojih sam u potpunosti bio posvećen dobrobiti Kluba i održivosti njegovog funkcioniranja na svim razinama. Ovim putem želim se zahvaliti svim kolegama u Upravi, Skupštini, Nadzornom odboru, cjelokupnom stručnom stožeru i igračima na razumijevanju i podršci.“ – istaknuo je Mauro Lukić.

Svim dosadašnjim aktivnostima pa tako i ovim korakom te budući odlukama vodstva Kluba u fokusu je budućnost i opstojnost poslovanja, koje će realnim upravljanjem troškovnom i prihodovnom stranom proračuna, stvoriti preduvjete da KK Cibona postane stabilan sportski sustav poželjan ulagačima u sport i košarku.

#HejaHejaCibosi