Košarkaši Cibone poraženi su u 15. kolu AdmiralBet ABA lige od ekipe Mega Mozzart rezultatom 93-89. Unatoč ozlijedama i gustom rasporedu odigrala je Cibona solidnu utakmicu. Ključ su bila ponovno slobodna bacanja te nedostatak skoka u ključnim trenucima utakmice uzrokovan isključenjem Danka Brankovića te odličnog Tonija Nakića.

Statistički se istaknuo Jose Vildoza (9as, 3sk) sa 21 poenom, pridružio mu se sjajni Toni Nakić (3sk, 3as) sa 16, dok su Mateo Drežnjak (4sk, 1as, 3ukr) i Amar Gegić (4sk, 3as, 3ukr) postigli po 13 ubačaja.

Nakon utakmice trener Bariša Krasić je rekao: “Što reći nakon ovakve utakmice. Ne znam što da kažem osim da čestitam svojim momcima na angažmanu. Veći dio utakmice smo igrali dobro, osim samog početka, i zadnje dvije minute u kojima je došlo do neke dekoncentracije te je to dovelo do poraza. Hvala Megi na gostoprimstvu i čestitam im na pobjedi.”

Trener domaćih, Vladimir Jovanović: “Čestitam svojoj ekipi što su odigrali cijelu utakmcii na razini bez nekih oscilacija. Borili smo se cijelu utakmicu i zaslužili pobjediti, također čestitam i Ciboni na fer i korektnoj igri. Mi znamo imati neke sive zone u kojima padamo, ali danas ih nije bilo previše. Utakmica je bila dosta atraktivna i brza, sa puno asistencija i otvorenih šuteva. Radila nam je Cibona dosta problema s rotacijama, ali smo uspjeli to sve izdržati i došli od pobjede.”

#HejaHejaCibosi