Košarkaški klub Cibona i Gašper Okorn današnjim potpisivanjem ugovora službeno su započeli suradnju kojom je renomirani slovenski stručnjak imenovan glavnim trenerom prve momčadi Kluba. Gašper Okorn u dosadašnjoj, 25 godina dugoj trenerskoj karijeri, ostvario je niz uspješnih rezultata, među kojima se ističu osvajanja slovenskog te mađarskog nacionalnog prvenstva i kupa, ostvareni u proteklih pet godina.

Slovenski stručnjak će se pridružiti KK Cibona već od ponedjeljka, kada će momčad održati prvi trening s novim trenerom, a suradnja je ugovorena do kraja tekuće sezone.

„Novom treneru želimo dobrodošlicu i puno sreće u radu. Gašpar Okorn ima punu podršku vodstva Kluba, te vjerujemo kako će svojim znanjem i iskustvom novi trener doprinijeti podizanju kvalitete igre, daljnjem razvoju naše mlade i talentirane momčadi te ostvarenju željenih rezultata u tekućoj sezoni. Pred nama je niz izazova i završnica sezone, a pred novog trenera postavljeni su jasni ciljevi usmjereni prije svega na domaća natjecanja.“ – istaknuo je direktor Mauro Lukić prilikom imenovanja novog trenera.

U radu s prvom momčadi Gašpar Okorn imat će podršku dosadašnjih članova stručnog stožera, dok će mu pomoćni trener biti Bariša Krasić, koji je Klub vodio u proteklom razdoblju.

Imenovanjem Gašpera Okorna, koji ima iza sebe bogatu trenersku karijeru te pedigre stručnjaka s više osvojenih trofeja, za glavnog trenera prve momčadi aktualno vodstvo Kluba nastavlja proces stabilizacije sportske i poslovne politike s jasnim planom i ciljem vraćanja KK Cibona na najvišu natjecateljsku razinu. Službeno predstavljanje novog trenera KK Cibona održat će se u narednim danima, a svoju premijeru na klupi Gašpar Okorn imati će već idućeg vikenda.

#HejaHejaCibosi