„Nastavlja se proces demokratizacije i profesionalizacije upravljanja Klubom“

Dana 8. prosinca 2021. godine u prostorijama Kluba održana je konstituirajuća sjednica Nadzornog odbora KK Cibone. Novoimenovani Nadzorni obor ima tri člana, a radi se o renomiranim stručnjacima iz područja financija, prava i sporta, čime je nastavljen proces demokratizacije i depolitizacije u upravljanju i nadzoru rada Kluba. Za predsjednika NO KK Cibona imenovan je istaknuti porezni savjetnik Ivan Idžojtić. Uz njega, rad Kluba će nadzirati Frane Staničić, izvanredni profesor na Katedri za upravno pravo Pravnog fakulteta u Zagrebu te Velimir Vuga, koji je između ostalog poznat i kao bivši glavni tajnik udruženja košarkaških trenera Europe.

Tom prigodom su članovi NO KK Cibona istaknuli kako je najviša razina transparentnosti poslovanja osnovni prioritet nove Uprave te da će biti postavljeni visoki standardi koje postojeće vodstvo Kluba treba zadovoljiti po pitanju efikasnosti i kvalitete podnošenja izvještaja o radu prema NO i prema čitavoj javnosti.

Konstituirajućoj sjednici nazočili su i Mario Petrović, novoizabrani predsjednik Kluba, direktor Mauro Lukić i član Skupštine Mladen Bušić. Članovi NO jednoglasno su iskazali povjerenje te pružali otvorenu podršku novom vodstvu Kluba, koje je tom prigodom predstavilo plan i program rada za naredno razdoblje.

Direktor KK Cibone Mauro Lukić zahvalio je članovima NO-a na pruženom povjerenju istaknuvši pritom: „Uvjeren sam kako je pred KK Cibona i svim njezinim navijačima svijetla budućnost. Pred nama je još puno posla, kojemu novo vodstvo Kluba pristupa s velikim entuzijazmom i na profesionalan način. Podrška novoizabranog stručnog i nezavisnog NO-a dodatan nam je vjetar u leđa i pokazatelj da se stvari pomiču u pravom smjeru. Dovršili smo proces depolitizacije te pokrenuli proces demokratizacije i profesionalizacije poslovanja na svim razinama. Shodno tome, pokrenuta je i sveobuhvatna revizija poslovanja koja za cilj ima utvrđivanje stvarnog stanja po pitanju financija Kluba. Čvrsto vjerujem kako će sve ove napore i zalaganja također prepoznati i šira javnost te se vratiti na tribine i podržati našu voljenu Cibonu na novom početku.“

Zahvaljujući navedenim osvježenjima u Klubu, stvoren je čvrst preduvjet za „clean start“ koji za cilj ima osiguravanje financijske stabilnosti i podizanje razine funkcioniranja Kluba u svim segmentima.

#HejaHejaCibosi