U trećoj pripremnoj utakmici igrači Cibone su u Draženovom domu pobijedili ekipu Gorice rezultatom 75-72.

Kod Cibone istaknuo se Nathan Reuvers sa 14 poena (7sk), dok je Jose Vildoza postigao 12 (2as), Mateo Drežnjak ubacio je 10, a Amar Gegić (2sk) i Ivan Majcunić (3as) po 8 poena.

Vladimir Jovanović, trener Cibone:

Mi smo s ovom utakmicom završili jedan ciklus od 10 dana bez pauze. Treća utakmica u nizu, jako smo bili fizički potrošeni i ova utakmica je došla kao jedan vid izazova, da pokažemo imamo li karakter i možemo li funkcionirati pod ogromnim umorom. Gorica je bila sjajan protivnik. Igrali su dobru košarku, bili su čvrsti, vodili i po 10 razlike. To je bio motiv više za nas, da vidimo možemo li okrenuti rezultat i da nađemo neku energiju koja nam je falila. Na kraju smo uspjeli pobijediti iako moramo biti pametniji u nekim situacijama, umor ne smije biti izgovor. Kad smo umorni moramo pojačati koncentraciju i ovo je jedna velika škola.

U jutro na dan utakmice se odradio jak trening, kao i prije same utakmice. Je li to onda bilo ciljano?

Je, jutros smo imali jaku teretanu i taj trening pred utakmicu. Sve je to napravljeno planski. Igrači moraju shvatiti da je košarka sport gdje se najbitnije stvari događaju na kraju, kad je velika potrošnja i velika akumulacija umora i mi moramo naučiti reagirati u tim situacijama. Uvijek je lijepo pobijediti, iako to ni u jednom trenutku danas nije bilo glavni cilj već da vidim kako ćemo reagirati u samom umoru. 

Košarkaši Cibone sada se okreću turniru koji će se održati u Opatiji od 1.-3. rujna. Polufinalnu utakmicu Cibosi će igrati protiv Partizana (srijeda, 20.00 sati).

#HejaHejaCibosi