Košarkaški klub Cibona se pojačala u reketu i potpisala jednogodišnji ugovor s 213 centimetara visokim centrom i hrvatskim reprezentativcem, Antoniom Vrankovićem.

Antonio je pohađao koledž na prestižnom Duke University-u, nakon čega je preko Gran Canarie došao do Splita u kojem je proveo prethodne dvije sezone. Utakmica u kojoj se predstavio hrvatskoj košarkaškoj javnosti bila je upravo protiv Cibone kada je u svojoj trećoj utakmici za ‘Žute’ s 20 poena i 12 skokova uz stopostotan učinak iz igre (8/8) predvodio ekipu do pobjede. U ABA ligi je proteklu sezonu za 18 minuta bilježio u prosjeku 6.5 poena i 4.5 skokova, dok je u HT Premijer ligi za 15 minuta provedenih u igra postizao 7 poena i 3.8 skokova .

Vladimir Jovanović, trener Cibone:

S Vrankovićem se može reći da smo kompletirali cijeli roster. Naravno, i dalje ćemo biti aktivni na tržištu i reagirati ako za to bude potrebe. Vjerujemo da ova ekipa može igrati modernu košarku i da može ispuniti sve naše ciljeve. Antonio je jedan od najperspektivnijih igrača u Hrvatskoj na svojoj poziciji, hrvatski je reprezentativac i netko tko nam sa svojim fizičkim predispozicijama može puno donijeti, prije svega defanzivno. Mlad je kao i ostatak ekipe tako da sam siguran da će se brzo uklopiti i nadam se da će atmosfera biti odlična te da će s našim igračima činiti dobru i snažnu centarsku liniju. Na njemu je da dobro trenira i da iskoristi svaku priliku koju će dobiti.

Sin proslavljenog hrvatskog košarkaša Stojka Vrankovića, prvoj ekipi će se priključiti u ponedjeljak, 09. kolovoza.

Antonio Vranković, igrač Cibone:

Velika mi je čast doći u Cibonu, klub koji ima tradiciju. Odmah po završetku sezone je trener Jovanović izrazio želju da dođem i, znajući u kakav sistem dolazim, zapravo dvojbe nije ni bilo. Spreman sam pomoći ekipi koliko treba i što god se od mene očekuje ću ispunjavati na najbolji mogući način. Vidim da su svi mladi i talentirani i mislim da bi uz prihvaćanje uloga u ekipi te na energiju i fizičku spremu, mogli dogurati do nekih svojih ciljeva. Uvijek to podrazumijeva osvajanje što više trofeja, za što ćemo morati biti čvrsti i konstantni.

Pozicija: Centar
Visina: 213 cm
Datum rođenja: 28.10.1996. 

KLUBOVI

2015-2019 – Duke University
2019 – Gran Canaria II
2019-21 – Split
2021- Cibona

Dobro došao u Cibonu, Antonio!

#HejaHejaCibosi