Argentinski reprezentativac Jose Vildoza je stavio potpis na dvogodišnji ugovor s Cibonom (1+1).

25- godišnji razigravač je posljednje četiri sezone igrao u argentinskom prvaku San Lorenzu s kojim je tri puta uzimao naslov prvaka države, a nedavno je u finalnoj seriji protiv Quimse proglašen MVP-jem. U domaćem prvenstvu je za 31 minutu provedenu u igri postizao 14.9 poena, 3.2 skoka i 4.2 asista, a u finalnoj utakmici je zabio 18 poena, uzeo 2 skoka i 2 asista, zabijao u ključnim trenucima što mu je osiguralo laskavu titulu najkorisnijeg igrača.

Domagoj Čavlović, direktor Cibone:

Drago nam je da smo doveli igrača za kojeg je bio veliki interes iz Europe, pogotovo iz Španjolske. Vjerujemo da će svoj daljnji iskorak u karijeri napraviti u idućoj sezoni. Došao je uvjeren da će tu dobiti priliku koju smatra da zaslužuje, a mi ga također vidimo kao igrača koji će, osim što će napredovati, dati nam kvalitetu potrebnu za igranje ABA lige i borbu za trofeje u Hrvatskoj.

Vladimir Jovanović, trener Cibone:

Pratili smo Vildozu duže vrijeme i upoznati smo s njegovom kvalitetom. Nije ga bilo lako dovesti u Zagreb i u Cibonu iz razloga što su ga pratili i za njegove kvalitete čuli i bogatiji klubovi. Mi smo to završili na vrijeme, prvi smo ušli u razgovore, predstavili mu naš plan, što od njega očekujemo i što treba donijeti klubu. Našli smo zajednički jezik i zadovoljstvo nam je što smo doveli ovako kvalitetnog igrača, argentinskog reprezentativca. Bit će nam pravo pojačanje i uz ostale igrače će činiti zbilja interesantnu vanjsku liniju. Uskoro će biti službeni dolasci i još nekih igrača. Mi smo već dugo na tom košarkaškom tržištu i nastojimo pojačati ekipu pravim, kvalitetnim igračima s dobrim karakterima koji mogu rasti skupa s ekipom i dati svoj doprinos. Nastavljamo jačanje igračkog kadra i čim to bude službeno navijači će biti pravovremeno obaviješteni.

Vildoza je u Zagreb sletio u četvrtak navečer. U petak ujutro je odradio sastanak u klubu te nastavlja za Italiju gdje će završiti postupak dobivanja talijanskog državljanstva. A evo zašto je odabrao baš Zagreb i Cibonu.

 

Pozicija:  Razigravač

Visina: 191cm

Datum rođenja: 15.01.1996.

Klubovi:

2012-2017 Libertad Sunchales/Carabobo Globetrotter

2017-2021 San Lorenzo

2021- Cibona

Bienvenido, Jose!

#HejaHejaCibosi