U nadoknadi zaostale utakmice 12. kola ABA lige Cibona je na Višnjiku izgubila od Zadra rezultatom 97-92.

Nakon što je domaćin na poluvremenu imao prednost od 16 razlike, u drugom je istrčala daleko bolja Cibona koja je prepolovila zaostatak u trećoj četvrtini i vratila neizvjesnost u utakmicu. Zadnju dionicu su tricama otvorili Prkačin pa Marić i došli na samo poen zaostatka (70-69). Sredinom četvrtine mladi kapetan je još jednom tricom bio kreator preokreta (75-76). Uslijedila je rezultatska klackalica do posljednje sekunde tijekom koje su Vukovi uspjeli doći i do 4 poena prednosti (77-81), no s druge je strane briljirao  Dominik Mavra (33 poena, 5sk, 5as) i u ključnim trenucima zabio dvije trice i drama je otišla na stranu Zadra.

Prkačin niže rekorde

Roko Prkačin je sa svojih 38 poena (10 skokova, 2 asista, valorizacija 39) postigao osobni rekord i na listi najboljih u svom godištu kada je riječ o Ciboni smjestio se iza Slavena Rimca koji ih je svojevremeno ubacio 42. Roko je uz to i najmlađi Hrvat s tim brojem poena u ABA ligi, a više su od njega u regionalnoj ligi zabijali samo Marko Tomas (42) i Josip Sesar (41).

Vladimir Jovanović:

Kod zaostatka od 16 poena na poluvremenu moji dečki su po ko zna koji put pokazali da riječ predaja ne postoji kod njih. Izašli su sa stavom da pokušaju pobijediti utakmicu, došli su na + 4, imali kontrolu, ali vidjeli ste da smo danas došli s 8 igrača, pritom smo bili opterećeni s osobnim pogreškama tako da je situacija bila dodatno otežana. Na kraju su igrači igrali dobro i žao mi je što utakmica Roka Prkačina nije okrunjena pobjedom. Drugo poluvrijeme nam treba biti pokazatelj kako trebamo igrati jer ako kreneš u utakmicu s nedovoljno koncentracije i energije teško je nešto stići i prestići. Moramo igrati od početka, ali ono što je dobro je da imamo karakter, vraćamo se i imamo kvalitetu. Ekipi Zadra čestitam na pobjedi. Na kraju su uspjeli izvući utakmicu nevjerojatnim šutevima Mavre.

Kako komentirate to što ste u drugom poluvremenu odigrali neusporedivo bolju utakmicu i 27 koševa Prkačina u drugom dijelu?

Mislim da smo igrali više kao tim, pod tim mislim da smo pomagali jedni drugima i u obrani i u napadu. Poštovali smo igrača u boljoj poziciji, znali smo gdje možemo napasti, gdje su nam prednosti. S Prkačinom smo u ‘short roll’ situacijama dobili puno, kreirao je i za sebe i za suigrače i na taj način smo bili opasni. U obrani smo bili agresivniji, bolje gradili i više smo pomagali i to je bilo dovoljno da stignemo razliku, ali nedovoljno da pobijedimo. Došla je do izražaja individualna kvaliteta Mavre koji je vezao 8 poena, od toga 2 teške trice plus jedan prodor gdje je dao jedan težak ‘floater’ i to je odlučilo utakmicu.

Veljko Mršić:

“Čestitam igračima što su dvije utakmice prije kraja ostvarili još jedan cilj ove sezone. Prvo poluvrijeme je bilo dosta dobro u napadu. Nismo imali cijelu utakmicu dovoljno energije, dok smo u obrani bili na nivou ispod onoga što inače pružamo. U drugom poluvremenu se dogodila ta standardna četvrta četvrtina, iako treće četvrtina je bila na tragu toga. Cibona je odigrala fantastično, što se puno puta događa kad u ekipi ostanu samo 8 igrača. Na kraju smo imali sreću, vidjeli smo fantastičnu partiju Mavre dok s druge strane odlična utakmica Prkačina.”

ZADAR- CIBONA 97-92 (24-21, 33-20, 13-21, 27-30)

KOMPLETNA STATISTIKA

Konferencija za medije

FOTO: KK Zadar/Zvonko Kucelin

#HejaHejaCibosi