U 24. kolu HT Premijer lige Cibona je u Draženovom domu ugostila Šibenku i slavila rezultatom 80-57.

Bila je to potpuno drugačija utakmica od one na Baldekinu koja se igrala prije 20 dana. Cibosi su bili uvjerljivi cijeli susret. Na poluvremenu su izabranici trenera Jovanovića vodili s 11 poena razlike (41-30), da bi već početkom drugog poluvremena i prelomili susret kada su pobjegli na +20 (50-30), nakon čega više nije bilo povratka za Šibenčane.  Planinić i Drežnjak su vodili Cibonu sa 14 poena a Mustapić i Novačić su ubacili po 11. Na strani Šibenke je pak jedini dvocifreni bio Freeman s 14 poena.

Vladimir Jovanović:

Čestitam igračima na pobjedi. Nismo počeli utakmicu kako smo željeli. Razumljivo je da s obzirom na ritam i nismo bili energetski na nivou kao u prethodnom periodu. U drugom poluvremenu smo onda našli i energiju i pristup je bio bolji i na početku poluvremena smo već prelomili utakmicu. Individualna kvaliteta je došla do izražaja i uspjeli smo podijeliti uloge i sačuvati snagu za ono što nas očekuje dalje.

Ivan Novačić:

Igrali smo timski i odigrali jednu dobru utakmicu. Ovo je bila potpuno drugačija od one na Baldekinu i vidi se da se dižemo. Shvatili smo utakmicu maksimalno ozbiljno i takav ćemo pristup imati bez obzira tko bio s druge strane. Okrećemo se Budućnosti koja nas čeka u subotu.

Dženan Rahimić:

Cibona je ušla ozbiljno u utakmicu i to mi je jako drago. Nije bilo odmaranja glavnih igrača, igrali su s najjačima i drago mi je da su nas tako shvatili. Imali smo skraćenu rotaciju, na dan utakmice su dva igrača otpala, no momci su dobro igrali, borili su se i ja im čestitam.

James Freeman:

Teška utakmica, mislim da idemo u pravom smjeru i trebamo nastaviti igrati agresivno. Cibona je dobar tim i znali smo da će biti ovako izazovno. Nastavljamo raditi i bit ćemo sve bolji.

CIBONA – ŠIBENKA 80-57 (18-12, 23-18, 18-10, 21-17)

KOMPLETNA STATISTIKA

Snimka utakmice

Cibona se okreće abaligaškim obavezama. U subotu u 17.00 sati je domaćin podgoričkoj Budućnosti.

FOTO: KK Cibona / Željko Bakšaj

#HejaHejaCibosi