U polufinalu Kupa ”Krešimir Ćosić” Cibona je u drami na Višnjiku izgubila od Zadra rezultatom 84-82.

Igrala se izjednačena prva četvrtina nakon koje se Zadar ponajviše na krilima Cartera odmaknuo na dvoznamenkastu prednost koju je držao i na poluvremenu (44-34). U nastavku se Cibona uspjela približiti (49-47) no Zadar opet radi seriju i u posljednju dionicu ulazi sa velikih 13 razlike. Tada je na parket izašla goropadna Cibona koja je ubacila 6 trica i vratila se u igru. Prvo je u toj posljednjoj dionici 2 trice povezao Nakić, nastavio je Marić, a s četvrtom vezanom tricom Reynolds najavljuje preokret (79-76). Imala je Cibona tada i priliku za izjednačenje, ali je Reynolds izašao s loptom van granica igrališta. Nakon što su Zadrani kod rezultata 84-80 napravili faul na Markotinom šutu za tri poena, koji je ubacio dva slobodna bacanja, treće je namjerno promašio da bi loptu uhvatio Darko Planinić i promašio šut koji bi sa sobom zbog prekršaja Cartera nosio i bacanje za pobjedu. Nakon toga je promašio prvo bacanje, drugo promašuje s namjerom no lopta se odbila Zadranima koji su mogli početi slaviti…

Na strani Cibone je odličan bio Markota sa 16 poena i 6 skokova, Reynolds je najviše vukao u tom prvom dijelu a utakmicu je završio sa 14 poena, 4 skoka i 7 asista, dok je Planinić istom broju poena dodao i 7 skokova.

Najveća boljka Cibone bile su izgubljene lopte kojih je bilo čak 20, što je istaknuo i trener Jovanović, a svakako treba podvući i borbenost i upornost na kraju utakmice koja ih je dovela u priliku da dođu do pobjede.

Vladimir Jovanović:

Očekivali smo neizvjesnu utakmicu i pravu borbu. Mislim da je bila i zanimljiva za gledanje, mada nama na klupi nije bilo. Čestitam Zadru i želim im svu sreću u finalu. Ono što kod nas nije bilo dobro je što smo u utakmicu ušli previše nervozni i iz te nervoze smo pravili previše grešaka i u obrani i napadu. Dvadeset izgubljenih lopti na kraju je nešto što je puno i što je presudilo. Momci su sjajni i pokazali su karakter, da ne odustaju i uspjeli su se vratiti u utakmicu i na kraju su odlučivala slobodna bacanja. Kao što sam rekao, imam sjajnu grupu momaka koji dobro treniraju i mislim da će se to njima vratiti.

Jeste li zadovoljni reakcijom svojih mladih igrača?

Ovo je njima prvo polufinale Kupa, a da u njemu imaju neku značajnu ulogu. Neki su se snašli bolje, neki lošije, ali to je sve košarka. Ja vjerujem u njih i mislim da će biti bolji.

ZADAR – CIBONA 84-82 (19-19, 25-15, 19-16, 21-32)

KOMPLETNA STATISTIKA

Čestitke Zadru na plasmanu u finale Kupa, a mi se okrećemo nadoknadi zaostalih utakmica. U subotu, 13.02. u 12.00 sati ćemo odigrati zaostalu utakmicu 15. kola HT Premijer lige u gostima kod Gorice.

FOTO: KK Zadar/Zvonko Kucelin

#HejaHejaCibosi