U nedjelju s početkom u 19.00 sati Cibona u Draženovom domu u okviru 19. kola ABA lige dočekuje Split.

Dva dana nakon, u utorak u 18.00 sati ove će dvije ekipe povezati i utakmicu 22. kola HT Premijer lige, a Cibona će u srijedu ugostiti i Alkar (nadoknada 16. kola).

Na Gripama je u prvom dijelu sezone slavio Split (77-74). Cibona trenutno ima 6 pobjeda u regionalnog ligi, dok su Žuti na 5.

Utakmicu su najavili trener Vladimir Jovanović i Igor Marić.

Očekuje nas važna utakmica. Nakon dugo vremena ponovno je na red došla ABA liga. Igramo protiv ekipe Splita koja je promijenila trenera i igra s jednom novom energijom. To su pokazali protiv Gorice. Imaju dobro izbalansiran tim u smislu iskustva, mladosti i kvalitete i bit će jako teška utakmica, kao i svaka u ABA ligi. Mi smo dobro trenirali, dobro smo se pripremali i ukoliko moji momci budu radili ono što mogu, siguran sam da možemo odigrati dobru košarku i biti zadovoljni na kraju utakmice.

Koliko vam je bitna ova utakmica zbog pozicije na tablici?

Ne gledamo na ovu utakmicu kao da je najbitnija, ni da je presudna za bilo što. Imamo još desetak utakmica i svaka nam je podjednako važna. Apsolutno ništa nam ne bi značila ni pobjeda ni poraz ako poslije ne napravimo sve kako treba. Moramo je spremiti najbolje što možemo, pružiti maksimum u ovoj situaciji i probati pobijediti. Uz to, volio bi da igramo dobru košarku, da mladi igraju dobro i budemo zadovoljni. – podvukao je trener Jovanović.

Pripremamo se za Split i radimo na našoj igri. Nadam se da ćemo biti pravi i s puno energije, želju za pobijediti utakmicu imamo. Igramo kući i od prve minute se moramo postaviti kako treba. Žao mi je da je Bili otišao i da smo skraćeni za jednog igrača, no ako se budemo držali trenerovih uputa ne sumnjam u pobjedu. –  siguran je bio Marić.

Prijenos utakmice će biti na Areni Sport 1.

#HejaHejaCibosi