U 13. kolu HT Premijer lige Cibona je na svom parketu izgubila od Zadra rezultatom 81-62.

Kod Cibone najefikasniji su bili upravo novi igrači- Darko Planinić je zabio 15 poena uz 7 skokova, a Scottie Reynolds je upisao 10 poena uz 4 skoka i 8 asistencija. Zadar je predvodio Dominik Mavra sa 21 poenom i 5 asistencija.

Ivan Velić, trener Cibone:

Mentalno nismo bili fokusirani. Upozoravali smo igrače da će Zadar doći rasterećen i to se dogodilo. Bili smo premekani, razigrali smo ekipu Zadra i svih 40 minuta nismo uhvatili ritam. Poraz je težak, ali imam karakterne momke i sigurno da ćemo iz ovog izvući pouku i biti bolji idući susret. Nije realno da smo još uvijek u top izdanju obzirom na dosta velike promjene u rosteru u proteklih nekoliko mjeseci. Kad se stabiliziramo i kad uhvatimo vremena za dobre treninge tako će i naša igra rasti kako sezona bude išla.

Darko Planinić, igrač Cibone:

Jako loša predstava. Nismo ušli koncentrirano, imali smo puno grešaka u obrani. Čestitke Zadranima na pobjedi, zaslužili su je. Mi idemo dalje i probat ćemo se iskupiti u sljedećoj utakmici.

Veljko Mršić, trener Zadra:

Zadnja 3 treninga smo odradili jako dobro. Dečki su bili baš koncentrirani i na tragu tog jučerašnjeg treninga vjerovao sam da možemo nešto napraviti. Napadali smo Cibonu gdje je bila tanka i koristili smo te prednosti, kreirali za druge igrače. Kad se igra tako onda je i postotak šuta veći. Uhvatili smo Cibonu u slabijem danu i zasluženo pobijedili. Raspored koji nas čeka nema veze s ozbiljnom sportom i ozbiljnom košarkom. Mislim da nas čeka 7 utakmica u 12 dana, nakon Nove godine 5 utakmica u 8 dana. Očekujem da treniramo dobro, budemo zdravi i to je to.

CIBONA – ZADAR 62-81 (13-18, 22-22, 15-20, 12-21)

KOMPLETNA STATISTIKA

FOTO: Željko Bakšaj

#HejaHejaCibosi