U 13. kolu HT Premijer lige Draženov dom bit će mjesto najvećeg hrvatskog derbija jer Ciboni u goste dolazi Zadar.

Cibona i Zadar s jednakim omjerom pobjeda i poraza (9/2) drže vrh tablice, dok je na trećem mjestu Sonik Puntamika sa pobjedom manje.

Zadrani su bili primorani odgoditi 3 utakmice zbog samoizolacije te će im derbi biti prva utakmica nakon izlaska.

Zgusnut raspored je pred Vukovima jer će u sljedeća 4 dana odirati 3 utakmice- derbi sa Zadrom, Cedeviti Olimpiji idu u goste u nedjelju, a domaćini su Alkaru koji stiže u ponedjeljak odigrati osminu finala Kupa.

Trener Velić neće moći računati na mladog razigravača Lovru Gnjidića koji je ozlijedio preponu.

Ivan Velić:

U dobrom ritmu i pozitivnom ozračju očekujemo derbi! Dosta je promjena u odnosu na ono 1. kolo koje se igralo u Zadru i sa naše i sa njihove strane. Mi smo dobili Markotu, Reynoldsa i Planinića koji još nisu u nekoj optimalnoj formi, ali će kroz mjesec dana biti u top stanju. Njihov maksimalan angažman očekujem iza nove godine. Konkretno što se utakmice tiče, Zadar je jači za Justicea i Cartera. Sigurno će biti neizvjesno jer to je ipak derbi. Oni jesu tek izašli iz samoizolacije, no i mi smo u tom prvom kolu pa to ne mora ništa značiti. Oni će sigurno odigrati dobru utakmicu. Bit će svježi, željni igranja tako da nas to sigurno neće zavarati. Očekujem maksimalno ozbiljan pristup, dobru energiju. Igramo kući i sve ćemo napraviti da dođemo do pobjede. Čekaju nas naporna četiri dana, igramo 3 utakmice no idemo korak po korak. 

Zdravstveno stanje?

Što se rostera tiče Gnjidić je ozljedio preponu tako da neće biti u sastavu. Ostali su zdravi i nadam se da će tako biti do same utakmice.

Scott Michael Reynolds:

Sjećam se da su utakmice sa Zadrom uvijek izazivale nekakav poseban naboj u ekipi. To je derbi gdje svatko nastoji dati 200%. I Darko i ja smo igrali u utakmici sa Zabokom, ušli smo u ritam treninga i sutra moramo biti ta prevaga do pobjede. Svi dišemo kao jedno i nadam se da će se to sutra pokazati na terenu. Ne bi htio ići previše u analize, želim da pričamo na terenu i priželjkujem jednu zanimljivu i borbenu utakmicu.

Utakmica se igra u petak, 11.12.2020. s početkom 18.00 sati.

Prijenos utakmice će biti na Areni Sport 1.

#HejaHejaCibosi