Dobili smo jako puno pitanja na story službene Instagram stranice KK Cibona za novog/starog centra Darka Planinića. Zanimale su vas uglavnom iste teme, pa krenimo…

Darko Planinić prije 6 godina i sada?

Sigurno sam iskusniji, prošao sam više toga nego kad sam zadnji put dolazio i to je neki plus. Imam više utakmica u nogama. Oženio sam se i dobio kćerku koja će uskoro napuniti dvije godine.

Cibona se pojačala s tobom, stiže i novi razigravač. Koliko može ta nova Cibona?

Mislim da se možemo nadati trofeju u domaćem prvenstvu i tome trebamo i težiti. U ABA ligi se trebamo pokazati u najboljem svjetlu što možemo. Uvijek možemo bolje, a sad koliko će to biti teško je reći. Skroz je drukčije ono što gledaš na televiziji i kad dođeš na teren. Kad odigramo par utakmica zajedno moći ćemo bolje kometirati gdje smo.

Jesi li imao i ponudu iz Splita i što je presudilo da opet dođeš u Cibonu?

Bilo je interesa i iz Splita. Razgovor s trenerom Velićem je zapravo bio taj koji je prevagnuo. Nakon njega sam odlučio da mi je najbolje da dođem ovdje pa sam prihvatio ponudu i došao. 

Kakav ti je dojam na ekipu sad nakon odrađenog treninga?

Jučer nismo bili kompletni, danas su se priključili Drežnjak i Prkačin. Ekipa je normalna, vidim da su željni dokazivanja i gladni pobjeda i to je ono što će nas voditi tokom sezone do kraja.

Najdraža utakmica koju si odigrao s Hrvatskom?

Definitivno ona protiv Italije u Torinu kad smo igrali kvalifikacije za Olimpijske igre.

Dinamo ili Hajduk?

Nisam nogometni fan tako da to uopće ne pratim.

Gdje ćeš završiti karijeru?

U Širokom sam počeo tako da bi volio tamo i završiti ali ne mislim još završavati.

Collins ili Šakić?Šakić definitivno, jedan je Šaka!

Musaka ili sarma?Haha, volim i jedno i drugo ali glas više za sarmu.

Stiglo je puno pojedinačnih pozdrava za tebe, želiš li im što poručiti?Naravno, pozdrav svima koji nas prate i nadam se da se što prije vidimo u dvorani!

#HejaHejaCibosi