U 11. kolu ABA lige Cibona će u petak navečer biti domaćin Igokei.

Ciboni treba pobjeda kako bi učvrstila svoje mjesto u sredini tablice dok se Igokea sa 7 pobjeda u 9 utakmica bori za mjesto u Playoff-u.

Roster će biti skraćen za 3 igrača. Po pitanju zdravstvenog kartona Vukovi ne mogu računati na Drežnjaka koji je pozitivan na virus COVID-19 i Gnjidića koji vuče problem s preponom. U prvom dijelu ABA lige pravo nastupa nema ni Planinić.

Utakmicu su najavili trener Ivan Velić i kapetan Roko Prkačin.

Ekipa Igokee je u jako dobroj formi. Igraju čvrstu košarku sa puno kontakta. Imaju 12 podjednakih igrača i drže visok ritam svih 40 minuta. Jako su dobro vođeni trenerom Bajićem, to se vidi i u ABA ligi i u FIBA-inoj Ligi prvaka. Mogu igrati sa svima, ozbiljna su momčad. Da bi parirali takvoj ekipi moramo odigrati iznad svojih mogućnosti, kao tim i s energijom, borbenošću i htijenjem svih 40 minuta. Jedino na takav način možemo odgovoriti i pokušati doći do pobjede. Što se tiče rostera, još uvijek smo bez Drežnjaka i Gnjidića, Planinić još uvijek nema pravo igranja tako da su to neki naši problemi. Međutim, što je tu je, ostali igrači moraju dati sve od sebe i nastojati doći do još jedne pobjede u ABA ligi, naglasio je trener Velić.

Utakmica s Igokeom će sigurno biti teška, imaju dobru ekipu što potvrđuju mjestom na tablici. Posao neće biti lagan, ali na nama je da se vratimo na pobjednički kolosijek. Pogreške moramo svesti na minimum, izvući svoj maksimum i ‘potući’ se za pobjedu, podvukao je kapetan Prkačin.

Utakmica se igra u Draženovom domu u petak, 18.12. u 19.00 sati.

TV Prijenos će biti na Areni Sport 1, a radijski na HRT- Hrvatski radio.

#HejaHejaCibosi