Cibona je na svom parketu ostvarila treću pobjedu u ABA ligi pobjedivši beogradski FMP sa 93-80.

Cibonu su predvodili briljantni Ivan Novačić koji je zabio 28 poena i time izjednačio rekord karijere, iz igre je gađao 10/15 i pogodio 7 trica iz 11 pokušaja što mu je također najviše trica u jednoj utakmici u karijeri. Filip Bundović je postigao 20 poena, iz igre je gađao 6/8 i pogodio 7 od 10 slobodnih bacanja, dok je Mateo Drežnjak postigao 13 poena uz četiri asistencije.

Kako je trener Velić istaknuo na konferenciji za medije, ekipa je pobjedu posvetila Igoru Mariću koji je ovaj tjedan dobio prinovu u obitelji, a Cibona se pojačala još jednim članom!

Ivan Velić, trener Cibone:

Čestitke igračima, ovo je stvarno vrijedna pobjeda. U ovakvim utakmicama je bitno samo da se dobije. Mi smo je dobili i imali smo i taj umjetnički dojam. Igrali smo jako dobro, kontrolirali smo ritam igre cijelo vrijeme izuzev prvih pet minuta. Ovo je pobjeda tima. Novačić je vojnik koji me nikad nije izdao i s njim idem u rat uvijek. Posvećujemo ovu pobjedu našem Mariću koji je dobio prinovu u obitelji i klub je dobio još jednog člana, zato ova pobjeda ide za njega i njegovu obitelj!

Do pobjede smo došli i bez novopridošlih igrača…

Tim više ona dobiva na značaju. Igrali smo praktički bez prvog razigravača. Kad igramo kao ekipa moguće je onda i taj hendikep nadoknaditi. Kad nam se pridruže Reynolds i Planinić bit ćemo još kudikamo bolji u drugom dijelu prvenstva, u to sam siguran.

Je li ovo Cibona kakvu biste i inače voljeli gledati?

Pa sigurno, ali evo puno je tu bilo mijenjanja i preslagivanja, ali i zadnje dvije sezone smo nekako kretali lošije pa smo se stabilizirali i krenuli igrati bolje. Nadam se da će se to ponoviti i ove sezone.

Ivan Novačić, igrač Cibone:

Ovo je bitna pobjeda za nas radi samopouzdanja. S nova 2 igrača ćemo biti još bolji u nastavku sezone. Danas sam iskočio ja, sutra će netko drugi. Ma zbilja mi je najbitnije samo da pobjeđujemo i nadam se da će biti još ovakvih utakmica. Znači nam ova pobjeda, treniramo jako puno i kad taj sav trud dođe na naplatu nema boljeg osjećaja.

Vladimir Jovanović, trener FMP-a:

Čestitam ekipi Cibone na pobjedi. Znali smo da nećemo biti konstantni u utakmici, kao što je i bilo. Nismo imali natjecateljsku utakmicu više od mjesec dana. Ne samo to već praktički tek 5-6 dana treniramo skupa. To je sve ostavilo traga i to se vidjelo na utakmici. Imali smo neke svoje šanse, pogotovo u zadnjj četvrtini. Napravili smo neke greške u napadu, dozvolili najboljim šuterima, za koje smo znali da će pogoditi te trice. Obilježili smo Novačića za jednog od najboljih šutera gdje on nije trebao doći u poziciju da šutne, da zabije 7 trica i on je bio tu ključ i samopouzdanja i igre Cibone. U tom dijelu nisam zadovoljan, ali imam razumijevanja za svoj tim jer nije bilo lako igrati nakon mjesec dana.

CIBONA – FMP 93-80 (21-26, 32-22, 16-17, 24-17)

KOMPLETNA STATISTIKA

Konferencija za medije

#HejaHejaCibosi