U 11. kolu HT Premijer lige Cibona je u Splitu izgubila rezultatom 96-85.

Na strani Vukova sada već standardno dobar bio je mladi kapetan Roko Prkačin koji je vodio ekipu sa 19 poena, 7 skokova, 3 ukradene i 2 asista (valorizacija 25),  17 poena uz 7 skokova dodao je Bundović, a Drežnjak je 11 poena dodao 4 asista i 2 skoka.

Cibona i Zadar su i dalje na vrhu ljestvice sa 8 pobjeda i 2 poraza, Split je treći sa pobjedom manje.

Ivan Velić, trener Cibone: 

Jedna drugačija utakmica od zadnjeg puta, gdje smo mi bili u minusu na poluvremenu pa smo se vraćali. Bili smo blizu da se vratimo, nažalost nismo uspjeli. Očigledno da nam je veliki hendikep bilo neigranje Markote. U drugom dijelu je bilo jako dobro, pronašli smo igru, napadali smo po dubini i tu se otvorio neki šut pa smo bili u prilici da se vratimo u susret. Na kraju nismo i eto, Split je zasluženo dobio. 

Puno ste toga i promašili?

To je košarka. Neke bitne šuteve smo promašili, a opet Split je u prvom poluvremenu sjajno šutirao za 3 poena (8/13), tako da to nismo dobro obranili. Drugo poluvrijeme smo bili dosta agresivniji, okomitiji tako da s te strane mogu biti zadovoljan, ali prvo je bilo katastrofalno, nismo se snašli i Split je odigrao jako dobro. Čestitam im na pobjedi.

Niste imali Markotu, Bundović je rano upao u probleme s prekršajima. To se itekako osjetilo na vašoj igri…

Je, ma ne bi ništa komentirao. Ispričavam se i sudačkoj trojci na neprimjerenim reakcijama. 

Dvije isključujuće tehničke pogreške za vas i Radovčića, ne viđamo to često na košarkaškim parketima…

Mogu razumjeti da se pogriješi, ali Đoković je bio na pola metra od mene, isto kao i od suca. Ako to nije vidio, u redu. Još jednom se ispričavam i njemu i svoj trojici na neprimjerenoj reakciji.

Split vas je pobijedio 2 puta u desetak dana, dižu se…

Da, Skelin dobro radi, u dobroj su formi. Opet, mi smo oba puta bili gosti, u Zadru smo bili gosti i u drugom dijelu nam svi dolaze pod Toranj i mislim da će biti veselo.

Uzbudljivo je domaće prvenstvo, nemojmo zaboraviti ni Goricu?

To tražimo- uzbuđenje, ‘fight’ i adrenalin, da se hrvatska košarka digne i na tome radimo. Evo vidjeli ste večeras i minutaže naših mladih igrača. Od toga nećemo odustajati, gurat ćemo ih pa i pod cijenu da ne osvojimo ništa.

Imate puno talentiranih igrača, ali ipak oni igraju sad nivo više – Nakić, Radovčić i Drežnjak, Prkačin se već sad ustalio u formi.

Vidi se da nekima treba neko izvjesno vrijeme, prvenstveno tu mislim na Nakića, ali tu smo da radimo i imamo strpljenja prema njima i nadam se da će se to sve vratiti klubu.

SPLIT – CIBONA 96-85 (29-17, 26-21, 20-24, 21-23)

KOMPLETNA STATISTIKA

FOTO: Ivica Čavka

#HejaHejaCibosi