Za utakmicu 8. kola ABA lige košarkaši Cibone nastavili su za Podgoricu nakon gostovanja u Splitu u domaćoj ligi, gdje će u nedjelju u 17.00 sati igrati protiv Budućnosti VOLI.

U ukupnim dvobojima Budućnost vodi sa 20:14, a u Podgorici 12:5.

Cibona će u ovoj utakmici tražiti svoju treću pobjedu u regionalnoj ligi. Budućnost je zbog koronavirusa zadnju utakmicu u ABA ligi odigrala prije skoro mjesec dana, a vratili su se košarci jučerašnjom pobjedom u Italiji protiv Brescie u Eurokupu (66-75).

Ivan Velić, trener Cibone:

Ovo nam je tradicionalno najteže gostovanje u ABA ligi. Budućnost je uz Zvezdu jedina neporažena ekipa tako da su oni u ovoj utakmici favoriti. Mi ćemo nastojati unaprijediti svoju igru u odnosu na prošle utakmice i smanjiti oscilacije koje smo imali.

Damir Makota, igrač Cibone:

Budućnost je ekipa koja je zadnjih nekoliko godina u samom vrhu. Odlično su krenuli i ove godine i zato su još uvijek bez poraza. Zato ćemo ući u utakmicu maksimalno rasterećeno. Možda ćemo imati svoju priliku u tome što su oni dva tjedna bili u karanteni i još su jučer igrali u Italiji. Moramo ući rasterećeno, baciti se na glavu pa što bude!

Prijenos utakmice će biti na Areni Sport 1!

FOTO: Grgo Leko

#HejaHejaCibosi