U 5. kolu ABA lige Cibone je ostvarila drugu uzastopnu pobjedu i to protiv Koper Primorske s uvjerljivih 91-50.

Cibona je susret iskontrolirala od prve do posljednje minute. Najbolji pojedinac bio je Josip Bilinovac sa 21 poenom, po 11 su zabili Radovčić i Gnjidić, a po 10 Marić i Prkačin.

Vukovi su imali pregršt zanimljivih akcija, a posebno je oduševio mladi Lovro Gnjidić koji je s nekoliko poteza razgalio prisutne u Draženovom domu.

Ivan Velić, trener Cibone:

U samoj pripremi smo upozoravali da je ovo protivnik koji može stvoriti određene probleme ako ga se olako shvati. Igrači su to shvatili ozbiljno i nisu podcijenili protivnika. Rezultat te ozbiljnosti i pripreme je ovakav rezultat. Čestitam igračima na pristupu od prve do zadnje minute. Mislim da smo odigrali jako dobru utakmicu.

Veseli izvedba mladog Gnjidića?

Da, lani smo imali jedno dijete u obitelji, a sad ih imamo 5-6. Treba vremena da se sve to posloži i da se uigra tim. Drago mi je da ti igrači koji uđu s klupe dobro reagiraju. To je večeras bio mali Lovro. Drago mi je zbog njega da je imao dobru reakciju. I ostali igrači koji inače imaju manju minutažu su je danas opravdali, mislim na Nakića i Marića. Uspjeli smo odmoriti Drežnjaka koji je zadnje 3 utakmice bio na 35 minuta i danas je bio trenutak da ga malo osvježimo i da bude na 15-20 minuta.

Po vašim gestama dalo se vidjeti da dajete slobodu Gnjidiću da napada i da ne bude samo onaj koji dodaje loptu?

Gnjidić je dosad u juniorskim utakmicama bio čisti razigravač, nije gledao na koš. Mislim da nije ni svjestan kakav ‘motor’ ima. To mora koristiti i uzeti šut, sjuriti se u prodor. On to može i te stvari ću i ubuduće tražiti od njega. On ima potencijala da bude combo igrač.

Andrej Žakelj, trener Koper Primorske:

Čestitam ekipi Cibone na pobjedi. Igrali su s više energije i više su željeli ovu pobjedu nego mi. Mislim da to za moje igrače nije prihvatljivo. Ostaje nam da se borimo i bacamo na svaku loptu. Dođe i umor, to je opet priča kao svaku utakmicu, ali neke stvari moraju biti bolje usprkos umoru. Na svakoj utakmici imamo previše turnovera, tu se Cibona danas razigrala. Moramo rješiti stvari među nama i idemo dalje.

CIBONA – KOPER PRIMORSKA 91-50 (21-11, 16-16, 24-11, 30-12)

KOMPLETNA STATISTIKA

#HejaHejaCibosi