Nakon prilično zanimljive utakmice protiv Splita u 11. kolu HT Premijer lige koja je u prvom redu pokazala raskoš talenata hrvatske košarke, pa do isključenja trenera Velića kada je klupu Cibone preuzeo pomoćni trener Bariša Krasić, odlučili smo se s trenerom Ivanom Velićem još jednom osvrnuti na tu utakmicu.

Sad kad su vam se malo slegli dojmovi i analizirali ste utakmicu još jednom, što biste posebno izdvojili?

Nisam zadovoljan prvim poluvremenom. Bili smo nekako prazni, bez energije, izgledali smo dosta umorno. Drugo poluvrijeme smo pokazali jako dobru reakciju i njime sam izrazito zadovoljan, prvenstveno obrambeno, a iz te dobre obrane se otvorilo i par lakih poena. Što se samog napada tiče bilo je tu i jako dobrih stvari, ali vezane su uglavnom za tu drugu dionicu. Veseli me dobra reakcija Radovčića i cijelog tima u drugom poluvremenu. Naglasio bi tu i Roka Prkačina koji u kontinuitetu igra jako dobro, kako napadački tako i defanzivno. Jednostavno je odgovorio na najbolji mogući način na sve ono što smo tražili od njega u pripremi utakmice. On je sad spreman da ode u reprezentaciju i tamo odgovori na sve izazove koji su ispred njega na tom reprezentativnom nivou.

Jednako kao što smo imali i jučer, tako smo i protiv Partizana imali dijelove fantastične igre i dijelova kada je ekipa izgledala loše. Koje je rješenje za te oscilacije?

Evidentno je da imamo puno oscilacija, ali očekivali smo da će nam se to događati s obzirom na mladost. Pozicija razigravača nam je ključna i da tu imamo stabilnost, oscilacije bi bile manje. Ponavljam, na tome radimo i dovest ćemo pravo rješenje na poziciji 1.

Prvi put otkad ste u Ciboni dogodilo vam se da ste udaljeni s parketa… 

Nakon prespavane noći, pogledane snimke i analize utakmice jednostavno ne želim komentirati suđenje, svi mi griješimo. Meni je bitno da kriterij bude jednak na obje strane, a analizom utakmice sam stekao dojam da to nije bio. Što se tiče isključujuće pogreške, to mi je druga u karijeri. Zaslužio sam je i tu nema ništa sporno. Bilo kako bilo, trebao sam zadržati smirenost u toj situaciji. Ispričao sam se sucima, izvući ćemo pouku iz ovog i idemo dalje. U nedjelju nas čeka nova utakmica.

Vukovi su nastavili put za Podgoricu. U nedjelju u 17.00 sati ih čeka susret 8. kola ABA lige s Budućnosti VOLI.

#HejaHejaCibosi