U utakmici koja je označena kao derbi kola Cibona u Draženovom domu dočekuje Partizan u subotu u 17.00 sati.

Cibona je u ABA ligi na omjeru od 2 pobjede i 4 poraza i ovom bi pobjedom stigla Partizan koji je upisao 3 pobjede, i priključila se gornjem domu tablice.

Ivan Velić, trener Cibone:

Očekuje nas izrazito težak protivnik. Ekipa Partizana je slagana za sam vrh ABA lige i Eurokupa. Uz Zvezdu, Budućnost i Cedevitu Olimpiju su najveći favoriti za osvajanje regionalne lige. Ušli su u  sezonu dosta slabo, imali su nekoliko neočekivanih poraza i to je rezultiralo smjenom trenera. S obzirom na te okolnosti očekujem agresivan i jak Partizan i naš će cilj biti da odgovorimo fizički na tu agresiju i na njihova tijela koja su za veći nivo košarke. Nadam se da uz timsku igru i agresivan pristup, prvenstveno  u obrani, možemo igrati otvorenu utakmicu. Oni su u stanju ‘opće mobilizacije’ tako da će biti teško, ali vjerujem da ćemo moći odigrati dobru utakmicu i parirati im i jasno, ako nam se ukaže prilika da ćemo uzeti tu pobjedu.

Ivan Novačić. igrač Cibone:

Partizan dolazi razigran dolaskom novog trenera. Mi moramo pokazati agresivnost više i što više budemo u egalu, imamo veće šanse za pobjedu. Oni su u sezonu ušli slabije nego što su očekivali, imaju tek jednu pobjedu više od nas i ako nam obrana bude na nivou, mislim da ćemo imati svoju šansu. 

Susret se Odlukom Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske mora igrati bez publike.

Prijenos utakmice će bit na Areni Sport 1.

#HejaHejaCibosi