U 2. kolu ABA lige Cibona je u Baru poražena od Mornara rezultatom 109-68.

Cibonu je predvodio Filip Bundović s 22 poena i 9 skokova. Kapetan Roko Prkačin je nakon dvije minute provedene u igri uganuo gležanj.

Ivan Velić, trener Cibone:

„Čestitam ekipi Mornara na pobjedi. Vidljivo je da je u pitanju velika razlika u kvaliteti između ova dva tima. Ne mogu reći da je ovo realna slika, ali jednostavno nas je Mornar nadigrao u svim segmentima. Imali su veliki šuterski dan, mi nismo dobro reagirali, očigledno imamo dosta problema, ne igramo kako bi trebali. OK, nismo možda u rangu Mornara, ali kad za osam minuta ne napravite nijedan faul, kao u trećoj četvrtini, to nije dobro. Ništa, čeka nas puno posla, nadam se da ćemo, kako sezona bude odmicala, dizati svoju igru. Mornaru želim sve najbolje u ABA ligi i Eurokupu.“

Mihailo Pavićević, trener Mornara:

“Želio bih čestitati svojim igračima na zasluženoj pobjedi. Shvatili su ovu utakmicu onako kako sam i tražio od njih, maksimalno ozbiljno. Ove godine prilazimo svakoj ekipi sa istim pristupom, sa istim respektom. I to već na početku ove ABA lige daje rezultate. Svi su igrali i pokazali zavidnu želju i volju, kako u obrani, tako i u napadu. Iz večerašnje utakmice izdvojio bih jedan detalj, a to su 32 asistencije. To me čini izuzetno sretnim. Gotovo 30 sekundi sam pljeskao svojim igračima poslije onog napada u kojem je bilo sedam-osam brzih dodavanja, i akcija se završila pogotkom. To je ono što čini košarku lijepom i to je ono što jedan tim čini timom. Mi jesmo skup dobrih pojedinaca, ali tim dobiva utakmicu, tim osvaja titule, a ne pojedinci.

Želim puno sreće našim dragim prijateljima iz Zagreba, koji su imali dvije teške utakmice na startu sezone. Prvu protiv Zvezde koja je najbolja ekipa u ligi, a onda i protiv nas, a i mi pretendiramo za vrh tablice. Cibona je izuzetno mlada ekipa kojoj treba vremena i možda malo iskustva da bi postala stabilan ABA ligaš.

Nažalost, nemamo mnogo vremena da uživamo u pobjedi. Čeka nas već u srijedu Brescia u Eurokupu. Imamo samo jedan dan za pripremu te utakmice. To će biti treća utakmica u šest dana. Neće biti lako. Nastojao sam večeras podijeliti minutažu svim igračima i nadam se da ćemo biti spremni za srijedu, a onda nas u nedjelju očekuje derbi u Beogradu, protiv Crvene zvezde.”

MORNAR – CIBONA 109-68 (27-14, 22-18, 29-15, 31-21)

KOMPLETNA STATISTIKA

FOTO: Mornar Bar

#HejaHejaCibosi