U 5. kolu HT Premijer lige Cibona je u Sinju svladala Alkar rezultatom 99-66.

Cibonu je predvodio Novačić sa 22 poena, a pratili su ga Nakić sa 18 i Drežnjak sa 15 poena (obojica po 5 asista).

Utakmica se igrala pred praznim tribinama, a nastupili su svi osim kapetana Prkačina koji se oporavlja od ozljede gležnja.

Ivan Velić, trener Cibone:

Nažalost, takvo je vrijeme da smo morali igrati pred praznim tribinama. Imali smo dobru reakciju nakon teškog poraza i puta kojeg smo imali. Respektirali smo Alkar i ozbiljno ušli u utakmicu. To je rezultiralo kontrolom cijelog susreta. Praktički smo do poluvremena rješili utakmicu tako da smo imali prostora dati priliku svim igračima. Čestitam igračima na dobrom pristupu i pobjedi. 

Toni Nakić, igrač Cibone:

Dobro je što nismo potonuli nakon utakmice protiv Mornara. To je pozitivno što možemo izvući. Moramo ovu igru koju smo igrali danas prenijeti na nivo više, odnosno, i u regionalnu ligu koju igramo. Zaslužili smo pobjedu. Šteta što smo danas igrali pred praznim tribinama, Sinj je poznat po svom ambijentu i ova je dvorana jedna od rijetkih koja uvijek ima pune tribine.

Damir Milačić, trener Alkara:

Razlika je ružna, ne mazi nas ždrijeb, a ni sreća što se tiče povreda. Mi smo sa glavama gore, idemo dalje. Pripremamo se na utakmicu s Goricom, ako je bude s obzirom na njihove probleme s koronavirusom. Cibona je zasluženo pobijedila, znao sam da će ući maksimalno pripremljeni zbog 2 vrlo teška poraza u ABA ligi. Negdje su trebali podići samopouzdanje, nažalost to je bilo protiv nas. Bilo je u pojedinim trenucima odlično, u pojedinim kriminalno. Trebamo sagledati situaciju što se dogodilo i nastaviti dalje.

ALKAR – CIBONA 66-99  (13-24, 15-27, 16-30, 22-18)

KOMPLETNA STATISTIKA

FOTO: AB Foto

#HejaHejaCibosi