U 4. kolu ABA lige Cibona u ponedjeljak s početkom u 21.00h lovi svoju prvu pobjedu u regionalnoj ligi u gostima protiv Krke.

Vukovi su utakmice s Krkom u posljednje vrijeme u pravilu pobjeđivali. Posljednje 4 pobjede iz međusobnih dvoboja otišle su u Zagreb, a u posljednjih 7 utakmica Krka je uspjela doći do pobjede samo jednom. Ukupno gledajući, Cibona je Krku pobijedila dosad 18 puta, dok su Slovenci slavili 9 puta.

Ipak, u prva tri kola regionalne lige Cibona je bez pobjede, dok je Krka pobijedila Zadar.

Što se zdravstvenog kartona tiče, na parket se vraća kapetan Roko Prkačin koji je na utakmici s Mornarom ozljedio gležanj. Trener Velić još neće moći računati na novopridošlog Damira Markotu koji je u samoizolaciji i priključit će se ekipi idući tjedan.

Ivan Velić, trener Cibone:

Ekipa Krke je neugodna na svom terenu tako da očekujem tešku i neizvjesnu utakmicu. Najveća opasnost prijeti od Stipčevića, Lapornika, Camphora i Škifića. To su sve igrači koji su prošli puno toga u karijeri. Mi moramo timskom i agresivnom igrom pokušati pobijediti utakmicu. Ovaj tjedan smo trebali iskoristiti za dizanje igre, no došlo je do nekih sitnih ozljeda kod pojedinih igrača tako da nismo bili u situaciji igrati 5 na 5. Nadam se da će svi biti spremni za utakmicu i da će dati svoj doprinos timu. Kako smo već najavili vratio nam se Markota, no on sutra neće igrati.

Krešimir Radovčić, igrač Cibone:

Čeka nas zahtjevno gostovanje u Novom mestu, ali dat ćemo sve od sebe da dođemo do te prve pobjede u ABA ligi. Krka je jedna dobra ekipa, znamo odakle dolaze njihove najveće opasnosti, ali znamo i gdje ćemo napadati. Mi idemo po pobjedu, a za nju ćemo morati biti ‘unutra’ svih 40 minuta. Bit će to borbena utakmica!

Prijenos utakmice će biti na Areni Sport 1.

#HejaHejaCibosi