Usprkos svim nedaćama koje su u posljednje vrijeme zadesile mladu i talentiranu ekipu Cibone, počevši od toga da je gotovo cijela ekipa bila zaražena koronavirusom, da su im poremećene kompletne pripreme i da su na utakmicu u Zadar morali doći sa svega nekoliko treninga pod maksimalnim opterećenjem i nijednom pripremnom utakmicom u posljednjih mjesec dana, srčani i motivirani Vukovi su izašli na parket i vodili gotovo cijelu utakmicu.

Prvo poluvrijeme Cibona je izgledala nadmoćno i imala svoje najveće vodstvo od +14 (24-10), a na poluvrijeme je otišla sa +7. Prednost je čuvala sve do druge polovice četvrte četvrtine kad je igrače stigao umor, očekivano je ponestalo snage i koncentracije i Zadar je preuzeo vodstvo koje je čuvao do kraja utakmice.

Zato je ovo jedna velika pobjeda ove mlade momčadi. Danas su u Zadru prezentirali kako se gine za dres Cibone!

Strijelce su predvodili kapetan Roko Prkačin i Mateo Drežnjak sa po 12 poena, 11 je dodao Ivan Novačić, a 10 Ronald Moore.

Ivan Velić, trener Cibone:

Čestitke Zadru na zasluženoj pobjedi, kolegi Mršiću na dobroj utakmici. Igrali smo jako dobro. S obzirom na naše stanje ja sam zadovoljan. Dogodio se pad u zadnjoj četvrtini koji je presudio, ali nije on bio ključan. Mislim da je ključan bio napadački skok Zadra. Previše ih je bilo, mislim 12 ili 13, ali jako bitnih. Mi smo imali bezbroj otvorenih šuteva koje nismo pogodili, da su naši šuteri pogodili koji otvoreni šut mogli smo prelomiti utakmicu u trećoj četvrtini. Nismo, Zadar nas je sustigao sa energijom više i sa publikom koja je u malom broju, ali osjeti se kad imate publiku iza leđa. Dobili su utakmicu, prva je i nadam se će se sezona nastaviti normalno, da će se košarka igrati i da neće dolaziti do prekida.

Igor Marić, igrač Cibone:

Ostaje žal što nismo pobijedili. Kontrolirali smo utakmicu i igrali jako dobro veliki dio utakmice. Na kraju smo malo pali što je i razumljivo. Dobar dio pripremnog dijela nismo imali prijateljske utakmice. Mislim da smo igrali dobro, borili smo se. Zadar je igrao kući, odigrali su bolje i pobijedili.

ZADAR – CIBONA 73-70 (10-19, 20-18, 19-20, 24-13)

ZADAR – CIBONA KOMPLETNA STATISTIKA

FOTO: Šime Zelić

#HejaHejaCibosi