Drugi tjedan priprema je na izmaku, a poznati su protivnici prvih pripremnih utakmica.

U utorak, 18. kolovoza Cibona gostuje u Laktašima kod Igokee. Zatim slijede dvije domaće utakmice u Draženovom domu protiv Dubrave i Cedevite Olimpije.

Ivan Velić, trener Cibone:

U utorak igramo prvu prijateljsku utakmicu s Igokeom u Laktašima. Nakon 2 puna tjedna rada vidjet ćemo u kakvom smo stanju. To je odmah jedan teži test , no otvorila se situacija s Igokeom jer njima treba utakmica zbog kvalifikacija za FIBA Champions League. Ne očekujem nikakav spektakl, svi koji su tu dobit će minutažu. To je svojevrsna nagrada za 2 tjedna dobrog rada. Tu ćemo vidjeti koliko smo toga dobrog napravili.

Na gostovanje ide svih 15 igrača, uključujući Rašića i Mihajla Jerkovića?

Tako je, mislim da ćemo ići sa svih 15 igrača. S radom i pristupom su zaslužili da ih vidimo na samoj utakmici. Jedno je trening, a drugo su provjere kroz utakmice.

Što se tiče Sandra Rašića, Sonik Puntamika mu je izrazila dobrodošlicu u klub, a on trenira s nama i igrač je Cibone. Kako to komentirate?

To su uobičajene stvari u našoj košarci. Tako to ide kod nas Hrvata očigledno. Neke stvari se ‘bace’, pa tko se uhvati. Čiji je to interes, ne znam. U takvim situacijama gubi najviše sam igrač. On mora znati kojim će putem ići i ne padati pod nikakve utjecaje. Rašić ima ugovor s klubom, a kakva će biti odluka o njegovoj budućnosti to ćemo tek odlučiti. Hoće li biti među 12 ili ćemo ga posuditi, odlučit će rad na treninzima. Jedna bitna stvar kod mladih igrača je da su u petom i šestom mjesecu jako trenirali, pa imamo primjerice situaciju sa Sandrom koji je u svibnju imao 103 kg, a sad ima 92. To je 11 izgubljenih kilograma kroz rad i to je jedan skroz drugačiji igrač u odnosu na taj period. Ako ništa, ogromnu stvar smo napravili za njega i njegov budući klub, bila to Cibona, Sonik ili netko treći, to ćemo mi odlučiti.

Sve tri utakmice će biti zatvorene za gledatelje.

Igrači: Krešimir Radovčić, Josip Bilinovac, Lovro Gnjidić, Mateo Drežnjak, Igor Marić, Sandro Rašić, Toni Nakić, Ivan Novačić, Roko Prkačin, Filip Bundović, Mate Vucić, Kristijan Krajina, Danko Branković, Lukša Buljević, Mihajlo Jerković.

#HejaHejaCibosi