Kristijan Krajina, 29- godišnji centar Cibone nepunih mjesec dana stanuje pod Tornjem.

Za stranice kluba ‘prevrnuli’ smo brojne teme, a Kristijan je stalno pogledavao na sat. Razlog?

Njegova dugogodišnja djevojka, zadarska tenisačica Bernarda Pera u 17.00 sati igra prvo kolo WTA turnira u Lexingtonu protiv, ni manje ni više nego- Serene Williams.

Krenimo redom, pa ćemo najslađe ostaviti za kraj…

Šibenik, Zadar, Riga, Oradea. Iskustva iz svakog kluba?

U Šibenik sam došao s koledža. Tu sam se prilagodio nazad na europsku košarku. U Zadru sam kroz 3 godine stekao iskustvo u ABA ligi, jakoj konkurenciji i s dobrim igračima naučio puno toga. U Rigi i Oradei sam stekao to inozemno iskustvo, kako se odnositi prema određenim ljudima, suigračima…Iz svakog kluba sam skupio neko dobro iskustvo.

Kako izgledaju dosadašnji treninzi?

Otkako sam došao u Zadar radim sa Šangom, našim kondicijskim trenerom. Zbog tog sam naviknut na njegov način rada. Sad smo malo stisli s trčanjem i teretanom, tipičan Šango (haha).

Jesi li pričao s trenerom kakva će biti tvoja uloga u ekipi?

Ma nisam, izborit ćemo se na terenu.

Što bi izdvojio kao svoje najjače i najslabije strane?

Najjača post igra i u rolu. U rolu donošenje odluka i završavanje. Za najslabiju bi rekao da je to kašnjenje u obrani.

Ispričaj nam neku dogodovštinu s treninga.

Evo recimo jučer smo izašli iz dvorane i kako je bilo vruće kaže Radovčić: ”Ovo bi se reklo kod nas u Šibeniku- paka, ali bez L…”, i sad ja računam gdje je tu l u pakao, dok sam skužio da oni kažu pakal (haha)…Bilinovac stalno baca neke fore, Mara stalno nešto priča…

Čekaj čekaj, vječni dvoboj- tko više priča, Bilinovac ili Marić?

Ma Mara…(haha)

Pratiš li NBA sad?

Pogledam highligthse samo, nije mi to pretjerano zanimljivo. Nemaju obrane, samo divljaju gore-dolje…

Što misliš o tom zatvorenom balonu i takvom sustavu natjecanja?

Mislim da je naporno za igrače jer se ne mogu micati nigdje. U NBA-u imaju sve osigurano, od zabave i svega što požele, ali su opet odvojeni od obitelji i prijatelja, normalnog života. Bilo bi sigurno teško, kod nas bi sigurno to i kraće trajalo. S druge strane, ne bi morali puno putovati. I opet je drugačije ako nas zatvore u neki resort gdje možemo prošetati, a ne da smo vezani samo za relaciju dvorana-hotel. Prolupaš lagano (haha).

Bernarda je profesionalna sportašica, pomaže li vam to što ste oboje u profesionalnom sportu i kako je naš jedan čitatelj rezimirao na facebooku-dolazi li Bernarda na tribine?

Nekim dijelom nam to pomaže, a nekim odmaže. Ona je recimo sad u Americi na turniru i ne može dolaziti zbog korone. Sad će biti 2 i pol mjeseca da se nećemo vidjeti. To je teško, ali opet razumijemo se i nadamo se da ćemo lagodnije provesti ostatak života kad se umirovimo i nadoknaditi sve ovo što propuštamo. Kad se vidimo onda nam je sve bajno.

Je li te inače savjetuje u odabiru klubova? Žene sportaša se inače jako dobro razumiju sport.

Pa ona se razumije u košarku koliko i ja u tenis. Ne ulazi u neke košarkaške detalje, kao ni ja u teniske kad nemam blage veze o tenisu. Što se klubova tiče, prvo sam razmislim, čujem se s njom, dogovorimo se koliko bi nam to odgovaralo oboma…Ugovor s Cibonom mi je ‘uletio’ savršeno. Ona je tu tokom sezone, trenira u Zagrebu. Tu ima više sparing partnera.

Je li te naučila igrati tenis?

Pokušala je, ali teško to ide. Ja imam neke svoje vizije (haha). Ona to gleda detaljno kao profesionalac, a ja bacam bekhend kao Federer, jednoručni…

Misliš ‘lopatu’…

A da, užasno to izgleda (haha). Pa ona to ne može gledati. Pokuša, pa se smije.

Nadamo se da će Bernarda ostati nasmiješena i večeras. Sretno u meču protiv Serene!

#HejaHejaCibosi