Uoči samog početka priprema Cibona je pojačala svoje redove s 23-godišnjim reprezentativcem, Šibenčaninom Krešimirom Radovčićem.

Poziciju na ‘jedinici’ dijeli s novopridošlim Amerikancem Ronaldom Mooreom i mladim Lovrom Gnjidićem, a na prve dvije pripremne utakmice s Igokeom i Dubravom iskočio je kao jedan od najboljih igrača.

Igokei je ubacio 13 poena (s istim brojem poena, ali boljim učinkom bio je jedino Bilinovac), dok je Dubravi ubacio 21 poen, podijelio 3 asista i ukrao 3 lopte.

Na glasu kao vrijedan i radišan, u što smo se u ovih mjesec dana imali priliku i uvjeriti, Krešo je timski igrač koji se ne voli previše hvaliti i isticati, pa će i nakon dobrih predstava reći da je ‘ekipa ta koja izbaci pojedinca, sad je to bio on, drugi put će netko drugi’.

Prošle sezone si umjesto Cibone odabrao Helios, odnosno, igranje ABA 2 lige, kako ne bi ‘preskakao stepenice’. Sad si imao priliku protiv Igokee osjetiti ritam ABA lige i imao si debi iz snova. Možda je rano govoriti, no osjećaš li već sad da je to to i da si spreman na izazove regionalne lige, da možeš ravnopravno igrati s tim igračima?

Da nisam spreman, ne bi ni došao. Ekipa Igokee je svakako kvalitetnija od bilo koje ekipe iz ABA 2 lige, kako fizički tako i ritmom. Na početku sam bio malo nervozan, što se možda i vidjelo, ali kad sam se kasnije opustio i počeo igrati bilo je dobro. Nisam imao više taj pritisak i vidio sam da mogu igrati kad se opustim. Košarka je ista, nivo je malo veći i to je sve.

Odlično ste krenuli na pripremama i opet je rano govoriti, ali smatraš li da se ova momčad neće samo boriti za ostanak?

Uvjeren sam da se nećemo samo boriti za ostanak i kao sportaš se nadam nečem većem. Nadam se da ćemo ostanak izboriti što prije, da će nam to biti nagrada, ali onda gledamo da budemo što bolji.

U klubu vlada prava obiteljska atmosfera. Svi se već znate otprije, a sad svaki slobodan trenutak provodite skupa. Ručate svaki dan zajedno, idete na kave. Jesi li u prijašnjim klubovima imao takvu atmosferu?

Iskreno, svugdje je atmosfera bila više-manje ok, ali prvi put mi se događa da smo ovako stalno svi zajedno. Uvijek nas se skupi bar 7-8 na kavi. Stalno su neka druženja, pa evo i sinoć nas je dosta gledalo Ligu prvaka, naručili smo pizzu i zezali se. Ovdje uopće ne osjetiš razliku između najmlađeg i najstarijeg. Svi smo isti i to mi je baš super.

Je li i to možda razlog što ‘grizete’ svih 40 minuta kao ekipa?

Mislim da je, zapravo uvjeren sam da je tako. Nekad ta atmosfera i zajedništvo bude veća prednost nego kvaliteta pojedinaca.

Jesi li iskomentirao s trenerom svoje izvedbe, što on kaže?

Pa pričamo o svemu. Pokazali smo kakav potencijal imamo, ali i koliko možemo napredovati. Svjesni smo da smo mlada momčad i da će sigurno biti oscilacija.

Trenutno si cimer s Nakićem, kako funkcionirate?

Ma odlično. Znamo se cijeli život, iz istog smo kvarta tako da je sve dobro. I pedantan je tako da nemamo problema u suživotu (haha).

On ti je dao nadimak ‘Shere’ ili netko iz te vaše ekipe sportaša u Šibeniku?

Netko iz kvarta me tako nazvao. Da, imamo baš ekipu sportaša. Tu su Badžim, Kalpić, Jakuliš koji igra u Hajduku, Miro Bilan, Toni i ja…S Badžimom sam često igrao briškulu i trešetu, s drugom ekipom i mali nogomet kad mogu…

Jesi li se stigao što odmoriti tijekom ljeta? Na čemu si najviše radio?

Radio sam najviše na fizikalijama i na tehnici i to skoro svaki dan. Treirao sam s Josipom Klisovićem koji me trenira još od mlađih kadeta i on mi stvarno pomogne kad god treba. Stigao sam se naravno i odmoriti, pa kupao sam se već u četvrtom mjesecu tako da sam imao vremena za sve (haha).

Po dolasku ste se morali testirati na koronu, inače dosta nezgodno iskustvo?

Da, ali već sam lomio nos 2 puta tako da je meni to bilo ok. Toniju su išle suze na oči (haha).

Otkrij nam tko su zabavljači u svlačionici?

Bili i Nova definitivno (cimer Toni dobacuje nešto s odobravanjem). Ne znam kako da to opišem, kad se god nešto ‘rugamo’ oni ubace neku još bolju foru da sve bude još smiješnije.

Ispričaj nam neku dogodovštinu s treninga.

Evo bila je situacija prije nekoliko dana. Toni i ja smo sjedili na kavi na suncu, a vani je bilo valjda 37 stupnjeva. Ušli smo u dvoranu i obojica smo na mjerenju temperature imali povišenu temperaturu, što je uobičajeno kad se tako ‘sunčamo’, pa smo sjeli sa strane da se malo ohladimo prije nego što izmjerimo ponovno. Na to je ušetao Ronald i onako ležerno sjeo između Tonija i mene i pita nas što ima. Kad smo mu rekli da sjedimo jer imamo temperaturu brže-bolje se ustao, a mi smo ‘umirali’ od smijeha. Naravno, na ponovnom mjerenju više nismo imali povišenu temperaturu.

Kad smo kod Ronalda, kakva je suradnja s njim?

Odlična, jako je dobar dečko. Mislim da mogu dosta naučiti od njega jer je pravi razigravač, vidi se da je školovan igrač. Čini se da je za druženje i zezanje, tako da mislim da neće biti problema.

ABA liga, što misliš o odigravanju utakmica u ‘balonu’?

Pa to bi bilo nešto novo i zanimljivo. Ne znam koliko će to biti moguće, no nadam se da ćemo igrati i da nas korona neće smesti.

Pratiš li NBA?

Ma ne, to mi je samo reklama i biznis. Pratim samo Euroligu i ABA ligu, dakako i nogometnu Ligu Prvaka.

Koji ti je cilj u karijeri?

Trenirati i svakim danom biti sve bolji, pa ćemo vidjeti gdje ću stići.

#HejaHejaCibosi