Košarkaški klub Cibona potpisala je jednogodišnji ugovor s 29- godišnjim centrom Kristijanom Krajinom.

Kristijan je nakon povratka sa sveučilišta nastupao za Šibenik i Zadar, odakle je prešao u latvijsku VEF Rigu i zatim u rumunjski klub CSM Oradea.

Domagoj Čavlović, direktor Cibone:

Potpisali smo još jednog hrvatskog igrača koji ima iskustvo igranja ABA lige. On nam zatvara poziciju 5, čvrst je igrač koji će moći parirati centrima ostalih klubova ABA lige. Sretni smo što smo ga doveli i želimo mu da se pokaže u najboljem svjetlu!

Ivan Velić, trener Cibone:

Dobili smo dobrog igrača koji poznaje regiju i natjecanja. Znamo što dobivamo s Krajinom i on zna što dobiva dolaskom u Cibonu. Nadam se da će suradnja biti na obostrano zadovoljstvo!

Kristijan Krajina, igrač Cibone:

Uzbuđen sam zbog potpisa s Cibonom! Ne treba puno pričati o bogatoj povijesti ovog kluba, svi znaju što je Cibona. U suradnji sa svojim agentom nakon kratkih pregovora došli smo do dogovora i vrlo brzo riješili sve oko potpisa. Iako nisam surađivao s trenerom Velićem u dosadašnjoj karijeri, o njemu sam čuo sve najbolje tako da se veselim toj suradnji. Od igrača znam većinu, neke kao suigrače, a neke kao protivnike, tako da prilagođavanje na novu sredinu ne bi trebao biti problem. Osobno želim osvojiti sve što se osvojiti da, Kup Krešimira Ćosića i Prvenstvo Hrvatske su glavni ciljevi u domaćem natjecanju. U ABA ligi trebamo pružiti što bolje utakmice, sa svima se dobro potući i izvući najbolje te na koncu ostati što bliže gornjem dijelu tablice.

Datum rođenja: 28.12.1990. (Osijek, Hrvatska)

Visina: 208 cm

Pozicija: Centar

KLUBOVI

2009/10, 2010/11, 2011/12, 2012/13, 2013/14, 2014/15 – St. Mary’s University

2015/16 – GKK Šibenik

2016-19 – KK Zadar

2019/20 – VEF Riga, CSM Oradea

Dobro nam došao, Kristijane!

#HejaHejaCibosi