Košarkaški klub Cibona potpisala je dvogodišnji ugovor s reprezentativcem Hrvatske, 23- godišnjim razigravačem Krešimirom Radovčićem.

Ovaj je rođeni Šibenčanin šest sezona proveo u Šibeniku, zatim jednu u Zaboku, a prošlu je sezonu igrao za slovenske Helios Sunse.

Domagoj Čavlović, direktor Cibone:

Doveli smo još jednog mladog igrača koji će dobiti priliku da se izbori. Razgovarali smo s njim i prošle godine i vjerujemo da će napraviti iskorak u igri kod nas i pojačati konkurenciju na poziciji playmakera.

Ivan Velić, trener Cibone:

Još je jedan talentirani hrvatski mladi igrač u Ciboni. Prošlo je ljeto bio na širem spisku reprezentacije. To je dečko koji nije preskakao stepenice u karijeri, išao je korak po korak i ovaj je još jedan jako bitan za njegovu karijeru. Jako je dobar dečko, radišan, a to je ono što smo tražili u ovom trenutku. Nije tražio nikakve specijalne uvjete što se tiče statusa u ekipi, tražio je šansu i mi smo mu je dali. Vjerujem da ćemo imati dobru suradnju!

Krešimir Radovčić, igrač Cibone:

Uspjeli smo se dogovoriti i nije tu bilo neke dileme. Odlučio sam se na Cibonu jer je to iskorak u mojoj karijeri. Zadovoljan sam i ponosan na to!  S Cibonom sam i prije bio u kontaktu, no prošle godine sam se odlučio na Helios iz razloga što sam htio ići korak po korak, nisam htio preskakati stepenicu. Bio sam zadovoljan u Sloveniji. Imali smo dobru sezonu i puno sam napredovao tako da sam sad odlučio otići korak više. Mislim da je Cibona pravi klub jer imaju strategiju razvoja mladih igrača. Tu su sve dečki koje poznajem, neke i osobno. S Tonijem sam jako dobar. Čuo sam od njega da je stekao dobre utiske dok je trenirao gore u ovoj ljetnoj pauzi. Dobro ćemo se pripremiti za period koji slijedi i bit ćemo spremni na testove koji slijede. Nadam se da će se i publika vratiti u dvoranu bez obzira na situaciju s koronom!

Krešimir će se pojaviti u Zagrebu i prije prvog treninga u ponedjeljak. Naime, tijekom vikenda će se svi igrači, stručni stožer i djelatnici kluba testirati na koronavirus kako bi u ponedjeljak mogli početi s pripremama.

Datum rođenja: 19.04.1997.

Visina: 195 cm

Pozicija: Razigravač

KLUBOVI:

2012-18 – GKK Šibenik
2018/19 – Zabok
2019/20 – Helios Suns

2020 – Cibona

Dobro nam došao u Zagreb, Krešimire!

#HejaHejaCibosi