U 21. kolu HT Premijer lige Cibona je gostovala u Zaboku i pobijedila rezultatom 77-58.

Najraspoloženiji su kod Vukova bili Marko Ramljak sa 17 poena i 9 skokova, Roko Prkačin sa 16 poena, 9 skokova i 3 asista i Krešimir Ljubičić sa 15 poena i 6 skokova.

Za izdvojiti je i da je svoje prve minute za prvi sastav upisao i talentirani 18-godišnji razigravač Lovro Gnjidić.

Ivan Velić, trener Cibone:

Malo smo se pribojavali ove utakmice zbog posljednje odigrane u regionalnoj ligi jer smo bili pomalo i prazni. Tek u drugom poluvremenu smo podignuli energiju, pritisnuli u obrani i dobili sigurnost u napadu. To je pravi put kako trebamo igrati dalje u HT Premijer ligi, obrana je ta koja donosi rezultate. Čestitam ekipi Zaboka na korektnoj i dobroj igri.

Roko Prkačin, igrač Cibone:

Ovdje nisam bitan ja i jesam li zadovoljan sa sobom. Zadovoljan sam što smo izborili tu pobjedu i ona nam je bitna. Idemo dalje, nastavljamo prvenstvo i idemo pobjeđivati svaku do kraja.

Markus Lončar, igrač Zaboka:

U prvom poluvremenu smo pružili dobar otpor Ciboni. U drugom poluvremenu je došlo do pada koncentracije, nismo mogli zadržati taj ritam, a Cibona je pokazala svoju kvalitetu i zasluženo pobijedila.

Ivan Tomas, trener Zaboka:

Čestitao bih Ciboni na pobjedi. Mi smo odigrali korektno prvo poluvrijeme, a koštalo nas je otvaranje drugog poluvremena kad smo bili u napadu dosta neodlučni. Nitko nije preuzeo odgovornost i na to su se nadovezale šuterske dionice Ramljaka i tu smo upali u rupu iz koje se više nismo mogli vratiti do kraja utakmice.

ZABOK – CIBONA 58-77 (14-20, 21-15, 7-24, 16-18)

KOMPLETNA STATISTIKA

#hejahejacibosi

FOTO: KK Zabok