U 20. kolu HT Premijer lige Gorica je priredila iznenađenje u Draženovom domu i pobijedila Cibonu rezultatom 89-84.

Cibona je predvođena Krešimirom Ljubičićem u utakmicu ušla puno bolje od Gorice pa je već nakon prve četvrtine na semaforu pisalo 29-18. Gosti su se probudili u drugoj četvrtini i pogodili čak 7 trica, od čega je Majcunić zabio 3. Nakon velikog odmora ekipa Gorice je opet imala dobru napadačku rolu pa se u posljednju četvrtinu ušlo s izjednačenim rezultatom. U zadnjoj dionici su Rebec i Ramljak poveli seriju od 10-3, no Gorica se još jednom vratila u susret i na kraju slavila u triler završnici.

Najbolji u porazu bio je Krešimir Ljubičić koji je postigao 15 poena, Matic Rebec je zabio 14, a Josip Bilinovac 13 poena.

Ivan Velić, trener Cibone:

Očekivali smo tešku utakmicu. Nakon svega što smo radili nismo imali svježinu, dijelom to mogu pripisati i ovome što smo radili zadnja dva tjedna, svakako očekujem bolje igre u budućem periodu. Poraz se nije trebao dogoditi, ali događa se. Neki se igrači moraju zapitati o svom fizičkom stanju, pa tek onda o igranju na nekom nivou, no to ćemo sve rješiti narednih nekoliko dana kroz analizu utakmice, razgovor i trening. Već imamo za 3 dana novu utakmicu i moramo se što bolje pripremiti za Koper.

Josip Sesar , trener Gorice:

Ušli smo u utakmicu s previše respekta jer smo ove sezone već dvije utakmice izgubili od Cibone. Imali smo puno pogrešaka u tom nekom ‘radnom’ dijelu, međutim, kad smo u drugom poluvremenu ušli u ritam izgledali smo puno bolje. Dobro smo se pripremili za ovu utakmicu i čestitam svojim momcima na pobjedi. Mislim da  imamo dobru šutersku ekipu i samo je pitanje kad ćemo ispoštivati igru, kad god to napravimo dođemo do laganih poena. Mislim da je ovo putokaz momcima kako moramo raditi ove sezone.

Ivan Majcunić, igrač Gorice:

Velika pobjeda za nas. Nismo najbolje krenuli, ali igrali smo svoju igru i polako smo se vraćali. Kad smo stisnuli redove i pogodili neke šuteve zasluženo smo pobijedili. 

CIBONA – GORICA 84-89 (29-18, 24-30, 13-18, 18-23)

KOMPLETNA STATISTIKA

Snimka utakmice

Cibosi u subotu putuju za Sloveniju. U nedjelju je na rasporedu utakmica 20. kola ABA lige s Koper Primorskom koja će biti zatvorena za gledatelje zbog situacije s koronavirusom.

#hejahejacibosi