U polufinalu Kupa Krešimira Ćosića Cibona je u Zadru pobijedila Sesarovu Goricu rezultatom 83-73 i tako osigurala mjesto u subotnjem finalu.

Najbolji u redovima Vukova bio je Matic Rebec sa 28 poena, 3 asistencije i 2 skoka. Standardno dobar bio je Ivan Novačić sa 15 poena, dok je Josip Bilinovac dodao 12.

Ivan Velić, trener Cibone:

Čestitam igračima na pobjedi. Ušli su na pravi način u turnir, sa dvije pobjede, ali način na koji igramo ne veseli. Prvi dan smo bili dosta loši, ovaj drugi malo bolji i nadam se da ćemo u finalu biti najbolji. Mislim da je ključni trenutak bio kad smo Novačića prebacili sa 4 na 3. Tu smo više otvorili reket, tražili prodor igru i tu smo prelomili utakmicu. Čestitam i ekipi Gorice na dobrom otporu, bili su jako motivirani, međutim, mi smo bili maksimalno ‘unutra’ i zato smo dobili.

Jeste li očekivali da će braniti Novačića?

Jesmo, za to smo se spremali.

Finale?

Svakom trofeju pristupam maksimalno i dat ćemo sve od sebe da osvojimo ovaj Kup. Bit će jako teško, bit će to peta utakmica u 7-8 dana. Vidi se da su ovi igrači koji su bili ozlijeđeni bez treninga, potrošeni smo. U finalu svi imamo šanse, nadam se jednoj dobroj utakmici, dobroj atmosferi, jednom spektaklu, pa neka pobijedi bolji. Volim vruće atmosfere i po tom pitanju bi volio Zadar jer u takvoj atmosferi igrači daju svoj maksimum, ali mislim da velike šanse večeras ima i Split pa mogu i njihovi navijači doći.

Matic Rebec, igrač Cibone:

Znali smo da neće biti laka utakmica i da je nećemo prelomiti u prvih 10-20 minuta, da trebamo igrati svih 40 minuta. Mislim da smo zasluženo pobijedili. 

Kako stojiš s finalima kupova koje si igrao dosad?

Osvojio sam Kup sa Krkom.

Imaš li neku želju, Split ili Zadar?

Želim Zadar u finalu da bude puna dvorana!

CIBONA – GORICA 83-73 (21-21, 20-17, 25-17, 17-18)

KOMPLETNA STATISTIKA

Cibona će u finalu igrati protiv boljeg iz susreta Split-Zadar koji je na rasporedu u 20.30 sati. Finale će se igrati u subotu, 15.02. u 17.30 sati.

FOTO: Šime Zelić

#hejahejacibosi