U još jednom derbiju hrvatske košarke Split je u 15. kolu HT Premijer lige na Gripama pobijedio Cibonu s 82-74.

Cibosi su izgledali umorno, a najbolji pojedinac bio je Matic Rebec sa 16 poena, a dobru su rolu odigrali Vucić i Bundović pod košem, posebice Vucić koji je bio stopostostotan u šutu i zabio 14 poena, a skupio je i 9 skokova.

Na prvom mjestu domaće lige je Zadar, Cibona ima 2 pobjede manje, pa slijede Gorica i Split sa po 11 pobjeda.

Ivan Velić, trener Cibone:

“Bilo je super igrati u ovakvoj atmosferi i uz ovakvo navijanje. To je super za hrvatsku košarku. Mi nismo odigrali kako možemo. Tome je pridonijela i odlična igra Splita i agresivnost. Mi nismo postojali u kontakt igri. To najviše zamjeram igračima. Može se šut promašiti, ali ta obavezna igra nije bila na nivou. Teško mi je zbog toga što smo večeras izgubili još dva igrača, ali nećemo plakati.”

Ivica Skelin, trener Splita:

“Igrali smo dobru obranu. Pomogao nam je pritom slab šut Cibone. Čestitam svojim momcima, odigrali smo dobru utakmicu protiv najozbiljnijeg protivnika do sada. Nadam se da će nam ovo biti poticaj za dalje. Igra Antonija Vrankovića je iznenađenje, kako i za mene tako i za sve. Nisam ga pratio. Nismo imali kriterij po kojem bismo ga mogli vrednovati. Iako je bio na top sveučilištu nije igrao (nap.a. Duke), španjolska treća liga ipak nije u rangu ove Hrvatske. Bio je jedan od dva ključna igrača. Odlična je bila njegova energija. Nadam se samo da će nastaviti ovako, da će imati i podršku od publike. To je važno za svakog igrača koji dođe. Publika nas je nosila. Malo smo bili sramežljivi, vidi se da nismo navikli igrati pred malo većim brojem ljudi. Trebalo nam je malo vremena da uspostavimo kontakt. U drugom dijelu publika nas je nosila, a to se vidjelo i na parketu”

SPLIT – CIBONA 82-74 (19:16, 21:21, 27:19, 15:18)

SPLIT – CIBONA KOMPLETNA STATISTIKA

#hejahejacibosi