Filip Bundović je tijekom studenog dokazao svoju dominaciju na terenima ABA lige gdje god se pojavio i osim činjenice da je mjesec završio među statistički najučinkovitijim igračima, zaslužio je nagradu svojim doprinosom uspjehu tima – Cibona je prošlog mjeseca dobila dvije od svoje četiri utakmice i ustoličila se na željenoj poziciji abaligaške ljestvice.

Filip je u redovima zagrebačke momčadi tijekom utakmica Cibone postigao 19,3 poena, 4,8 skokova, 0,8 asistencija i valorizaciju 23,3, što ga stavlja na prvo mjesto na ljestvici valorizacije i koševa postignutih u ABA ligi u toku mjeseca studenog.

A evo i njegov osvrt na protekli mjesec.

Čestitamo na osvajanju titule za MVP-a  ABA lige u mjesecu studenom. Kako si ti vidio ove četiri utakmice Cibone i tvoje igre u proteklom mjesecu?

Hvala, velika mi je čast biti MVP mjeseca u ABA ligi. Na početku mjeseca smo imali dvije vrlo teške utakmice sa konkurentima za osvajanje ABA lige. Protiv Crvene Zvezde smo bili najbliže pobjedi, ali nismo uspjeli. U nastavku su nas čekale dvije jako važne utakmice protiv Krke i Mege. Uspjeli smo pobijediti obje tako da nam je to napunilo samopouzdanje za nastavak natjecanja. Mislim da sam dobro odigrao te važne utakmice, ali svakako to ne bih uspio bez svojih suigrača!

Ovo je tvoja druga sezona u dresu Cibone i čini se da si se potpuno prilagodio na ABA ligu i postao lider momčadi.

Da istina,ovo mi je druga sezona u ABA ligi. Prošle godine sam prvi put dobio priliku igrati u ovom natjecanju i zahvalan sam Ciboni radi toga. Na početku sezone nisam baš dobro krenuo jer sam propustio drugi dio priprema zbog ozljede, ali sad sam uhvatio ritam i nadam se što boljim igrama u nastavku.

Nakon malo sporijeg starta, u studenom ste postigli dvije važne pobjede.  Kakvi su vam ciljevi za nastavak?

Na početku sezone nismo toliko loše igrali, ali nismo imali sreće u nekim utakmicama koje smo možda mogli pobijediti. Iz utakmice u utakmicu pokazujemo sve bolju igru i nakon ove dvije jako važne pobjede idemo do kraja probati skupiti što više dobivenih utakmica i osigurati i ostanak u ligi. Stvarno se dižemo iz utakmice u utakmicu. S Primorskom smo imali neizvjesnu utakmicu, s takvim ritmom kakav još nismo imali ove sezone, ali dobili smo i sad u dobroj poziciji čekamo u petak Igokeu. Kad bi to dobili, bilo bi super.

Karijera ti se do dolaska u Cibonu nije razvijala kako si možda i očekivao. Onda si, pogotovo u doigravanju, odigrao sjajno jer se Cedevita, klub u kojem si ponikao, nije znala nositi s kombinacijom Markota-Bundović. Markota je možda imao i najviše utjecaja na tebe, a upravo je on i prvi čestitao kad si pogodio sa sirenom za pobjedu protiv Primorske. Jesi li ikada prije pogodio koš za pobjedu i slažeš li se da baš sad igraš svoju najbolju košarku?

Nikada nisam pogodio loptu za pobjedu, možda jesam kao dijete, ali to nije bilo od ovakvog značaja. Iskreno, ni sad mi nije jasno kako je ta lopta ušla. Mislim da doista igram svoju najbolju košarku. Zahvalan sam zbog toga i treneru Veliću i klubu. Sretan sam zbog svega toga.

Kako si zadovoljan razvojem svoje karijere dosad?

Pa možda je trebalo sve skupa ispasti bolje. Moja je krivica što nisam svoju karijeru dizao iz sezone u sezonu. Mijenjao sam puno klubova, ali napokon sam se ustabilio i adaptirao u Ciboni koja mi je dala priliku i zahvalan sam joj na tome. Važno mi je da nastavim ovako, a poslije tko zna što će biti.

U odnosu na lani doimaš se dosta čvršći, što je i nužno jer igraš na centarskoj poziciji.

Istina, jedno kilogram dva sam teži, ali bio sam ozlijeđen na startu sezone, nisam prošao zadnji dio priprema pa sam hvatao formu. Sada je to ok, ali činjenica jest da sam fizički bolji nego lani. Na petici sam u deficitu s kilogramima, ali borim se i nogama i rukama. 

Markota je ostavio još jedan potpis na tebi, a to su brkovi.

Lani sam, dok sam dijelio svlačionicu s Markotom odlučio zajedno s njim puštati brkove. Šveđo me na to nagovorio i držim ih i dalje. Ne skidam ih sigurno do kraja sezone!

Pogledajte ”Bundine” bravure u proteklom mjesecu:

#hejahejacibosi