U 10. kolu ABA lige Cibona će u Domu sportova na blagdan svetog Nikole dočekati Igokeu.

Draženov dom je u petak zauzet zbog koncerta klape ”Intrade” pa će tako Cibosi za ovu priliku koristiti ”Dvojku” Doma sportova, za koju ih vežu jako lijepe uspomene.

Igokea je posljednja ekipa na tablici s jednom pobjedom, dok su Vukovi na 8. mjestu s ostvarene 4 pobjede, od toga 3 u nizu.

Ivan Velić, trener Cibone:

Što se tiče Igokee sigurno da njihov položaj na ljestvici ne odgovara njihovoj kvaliteti. To je iskusna i izuzetno moćna ekipa. Imaju iznimnu individualnu kvalitetu. Zadnja 2 poraza su im bila jako nesretna, na jedan posjed. Sigurno su po kvaliteti i budžetu iznad nas, međutim, mi ćemo pokušati prvenstveno gledati sebe i svoju igru, da budemo na tragu onoga što smo pružili u posljednjoj utakmici protiv Primorske. Jedino na taj način možemo funkcionirati, igrati kao tim i pokušati iskontrolirati skok, biti agresivni na lopti i nametnuti se s agresivnošću. U takvom stanju možemo doći do pobjede. Malo jeste otežavajuća okolnost što ne igramo u Draženovom domu, ali imamo lijepe uspomene iz Doma sportova od prošle sezone tako da se nadam da ćemo odigrati dobru utakmicu, a da ćemo dati sve od sebe da dođemo do još jedne pobjede- u to sam uvjeren.

Marko Ramljak, igrač Cibone:

Igokea je vrlo lako mogla imati i 5 pobjeda. Izgubili su nekoliko utakmica na jednu loptu tako da poredak može zavarati nekog tko nije upućen u situaciju. Nije realno da takva ekipa ima samo jednu pobjedu. Nisu našli još timsku igru, još se traže i oslanjaju se na individualnu kvalitetu igrača. Moramo iskoristiti priliku, ali neće biti nimalo lako zaustaviti takvu skupinu igrača. Moramo odigrati na tragu utakmice s Primorskom gdje smo svi dali sve od sebe, od prve do zadnje minute. Igrali smo jednu čvrstu obranu, kakvu i trebamo igrati da bi ”iščupali” i dobivali utakmice. Mislim da je to ključ pobjede i u ovoj utakmici i smatram da ćemo to i ostvariti i povezati 4 pobjede u ABA ligi. To bi bio izvrstan rezultat, znamo koliko je to teško napraviti. Nadam se da će nas navijači podržati na tom putu kako bi produljili ovaj niz.

Utakmica se igra u Domu sportova u petak, 06.12. u 17.00 sati. Povodom blagdana sv. Nikole ulaz će biti besplatan.

#hejahejacibosi