Cibona nakon otvaranja HT Premijer lige i pobjede protiv Vrijednosnica Osijek, u subotu, 05. listopada otvara i prvo kolo ABA lige.

U KC Dražen Petrović stiže Mornar iz Bara za kojeg igraju bivši Cibosi Damir Markota i Brandis Raley Ross.

Utakmicu su najavili trener Ivan Velić i kapetan Marin Rozić.

Ivan Velić:

Ova će sezona biti sigurno još i teža nego prošlogodišnja. To pokazuje i ekipa Mornara koja je još više uložila u tim i napravila ekipu koja je za sam vrh. Nezgodno mi je kao treneru, morate se pripremiti za Needhama, Rossa, Vranješa, a prve rotacije su Pullen, Waller itd., pokriveni su na svim pozicijama. Naša su 2 igrača Šveđo i Ross sada tamo, pojačali su se uz Lukovića i sa Begićem, imaju širinu. Pokušat ćemo energetski ponoviti utakmicu sa Budućnosti i tražiti priliku da dobijemo utakmicu. Bilo bi dobro da i publika dođe u što većem broju pa da i uz njihovu podršku dođemo do pobjede na startu sezone. Imamo svoje šanse a vidjet ćemo hoćemo li ih iskoristiti.

Mornar se pojačao, ali dojam je da mogu svakog dobiti ali i od svakog izgubiti?

To je, oni su takva momčad i godinama su bili takvi. Ekipa koja ima puno stranaca i puno kvalitete i sigurno da je teško držati svih ‘unutra’ i da su svi raspoloženi kad imate 10-12 vrhunskih igrača, a svi traže određenu minutažu. Tako im se dogodi da Benficu dobiju 30 razlike u Portugalu pa doma izgube 10 razlike od istog protivnika. Pokušat ćemo to nekako iskoristiti i nadam se da će oni biti u tom danu kad mogu izgubiti. Mi smo tu da ih uvedemo u ritam koji nama odgovara i tu ćemo tražiti svoju šansu.

Kakva je situacija s Rokom Prkačinom, nije se naigrao u prvenstvu, je li zdrav?

Da, ali igrao je previše na Superkupu ABA lige, a za dan smo igrali tu drugu utakmicu. Mi vodimo računa o tom dečku i nitko sretniiji od mene da može igrati 30 minuta u kontinuitetu, no još uvijek nije spreman za to. Kako bude odmicalo vrijeme i kako bude radio, sigurno će imati i veću minutažu.

Ostatak rostera, ima li kakvih ozljeda?

Ima ovih ‘sitnih’, viroza Kovača, Rozić je dobio udarac u prst…nije za poštede tako da mislim da će svi biti spremni. Bundović se vratio nakon dužeg perioda. 

Marin Rozić:

Dolazi nam momčad koja je napravila ozbiljan iskorak što se tiče financija, a samim time i kvalitete u odnosu na prošlu sezonu. Momčad je prepuna individualne kvalitete i imaju potencijal da naprave puno dobrih stvari. Mi smo još u fazi uigravanja, prilično kasno su nam se priključili Rebec i Rhett i trebat će nam vremena da sve legne. Protiv Budućnosti smo pokazali da to može izgledati dobro i da možemo igrati jednu brzu tranzicijsku košarku i zadati probleme jednoj Budućnosti. 

Pozivam sve ljubitelje košarke, sve navijače Cibone da nas dođu podržati jer bi nam zaista puno značilo da startamo s jednom takvom pobjedom! Dođite jer nam svako grlo treba na tribinama!

Utakmica počinje u 20.00 sati. Blagajna se otvara 2 sata prije početka susreta.

#hejahejacibosi