U 5. kolu HT Premijer lige Cibona je gostovala u Sinju kod Alkara i upisala svoju petu pobjedu u domaćoj ligi rezultatom 81-98.

U redovima Cibone čak je sedmorica igrača postigla dvocifreni broj poena. Najefikasniji među njima bio je Filip Bundović sa 21 poenom, Ivan Novačić je ubacio 14, po 12 su dodali Josip Bilinovac i Roko Prkačin, Shane Gibson 11, a Marko Ramljak i Mate Vucić po 10 poena.

Prije početka same utakmice upriličena je svečanost povodom završetka 22-godišnje igračke karijere Alkarovog kapetana Mirka Modrića koji je preko 500 službenih utakmica odigrao isključivo u dresu Alkara.

Ivan Velić, trener Cibone:

Nije nikad lako igrati dvije utakmice u dva dana, pogotovo kad je domaćin maksimalno ‘napaljen’ i opušten. Čestitam na dobroj igri i atmosferi. Jako je lijepo igrati u ovakvoj atmosferi. Ušli smo u utakmici pomalo sa stavom ‘lako ćemo’, pa nam se to u prvom poluvremenu i obilo o glavu. U trećoj smo četvrtini pritisnuli onako kako možemo i stvorili prednost koju smo čuvali do kraja.

Treću ste četvrtinu dobili 30:15, niste ništa prepustili slučaju?

Nismo zato što smo upozoravali igrače da je Cibona ovdje i sa puno jačim rosterima imala problema. Svakog protivnika poštujem i tome učim i svoje igrače. Odradili su posao, ali da je sve bilo idealno nije , što je za očekivati s obzirom na utakmicu koju smo imali ranije.

Odličan vikend, pobjeda u Zadru i sad Alkar?

Je, super, dvije pobjede. Sad ćemo malo odmoriti. Čeka nas za 4 dana Šibenik, zatim Zvezda. Dobar je vikend iza nas.

Atmosfera u Sinju?

Svaka čast navijačima. Super što su se sjetili Modrića. Čestitam mu na svemu što je napravio za Alkar. Nadam se da će u Hrvatskoj biti i više ovakvih i dvorana i atmosfera.

Filip Bundović, igrač Cibone:

Čestitao bi Alkaru na dobrom otporu. Kako je utakmica odmicala pokazali smo da smo kvalitetnija momčad i mirno smo priveli utakmicu kraju. Svaka čast na atmosferi, igrači su svojim zalaganjem zaslužili ovakvu potporu.

ALKAR-CIBONA 81-98 (27:26, 19:26, 15:30, 20:16)

ALKAR-CIBONA KOMPLETNA STATISTIKA

Nakon ovog uspješno odrađenog vikenda na gostovanjima slijede dvije domaće utakmice. U četvrtak, 31. listopada u 20.00 sati Cibosi dočekuju Šibenku u okviru 6. kola HT Premijer lige, a u nedjelju u 18.00 sati u okviru 5. kola ABA lige ‘pod Toranj’ stiže Crvena Zvezda MTS.

#hejahejacibosi