Košarkaši Cibone okupili su se u Zagrebu pod trenerskom palicom Ivana Velića.

Petak ujutro bio je rezerviran za liječničke preglede, a poslijepodne za prvi trening.

”Liječnički pregled su naravno prošli svi i u dobrom su psihofizičkom stanju. Prkačin je počeo s treninzima, a za tjedan dana će krenuti u maksimalnom režimu. Sad nas očekuje lagana adaptacija na trening. Probat ćemo ozljede svesti na minimum kao što smo to napravili i prošle sezone. Tu veoma bitnu ulogu igra prevencija ozljeda, odnosno, individualni plan za svakog igrača koji se toga pridržava cijele sezone. Pripreme su svima teške i naporne, a ako do ozljeda i dođe- sastavni su dio sporta, no opet ponavljam, probat ćemo ih svesti na minimum”, naglasio je fizioterapeut Andrej Županić.

Na prvom treningu pojavili su se Donatas Sabeckis, Josip Bilinovac, Sandro Rašić, Marin Rozić, Marko Ramljak, Roko Prkačin, Ivan Novačić, Filip Bundović, Krešimir LjubičićMate Vucić i Danko Branković.

Ekipi će se kroz tjedan dana pridružiti i Amerikanac Quincy Miller, a očekuju se još i pojačanja na poziciji razigravača i beka šutera.

”U odnosu na prošlu sezonu, sigurno da smo i malo hendikepirani obzirom na veliki broj odlazaka, koje je bilo i realno očekivati obzirom na to da je puno igrača imalo najbolje sezone u karijeri. Tu prvenstveno mislim da Markotu, Marića, Rogića i Marka Ljubičića. Svi su oni igrali možda i najbolje sezone u karijeri, dobili su veće i izdašnije ponude i po tom pitanju nismo mogli puno napraviti”, osvrnuo se na prošlu sezonu trener Velić i nastavio…

”Okrećemo se novoj sezoni, ponovno moramo stvarati tu vanjsku liniju koju smo izgubili. Što se tiče igrača koje smo doveli u ovom trenutku- Sabeckis, Ramljak, Miller i Vucić, mislim da nismo pogriješili. Vucić je mlad i perspektivan igrač, ono što se od njega traži to će i odraditi. Sabeckis nam sigurno može biti veliko pojačanje, Ramljak je također igrač koji može igrati na više pozicija. Svi su oni jako motivirani i u razgovoru su pokazali da im je Cibona velika želja, prva opcija i takve igrače i tražimo- koji žele igrati svim srcem za Cibonu. Što se Millera tiče, on je najzvučnije ime, međutim, imao je tešku ozljedu i vidjet ćemo kad stigne u kakvom je stanju i što će reći liječnički tim. Njegova kvaliteta nije upitna, jedino je upitna ta ozljeda koja je bila teška, a ako je to zaliječeno, imat ćemo igrača koji će nadoknaditi nedostatak Markote koji je bio naš prvi igrač prošle sezone”.

Roster još nismo zatvorili. Tražimo još playmakera i beka šutera. Mislim da ćemo tu naći prava rješenja. Prošla je sezona pokazala kako se igra za Cibonu, da treba igrati za Cibonu svim srcem kao što su igrači prošlu sezonu i igrali, i da timskim radom i duhom možemo puno toga napraviti. Na tragu te prošle sezone ulazimo u ovu novu i nadam se da će i navijači to prepoznati i da ćemo svi skupa doći do postavljenih ciljeva”, podvukao je strateg Vukova.

U pripremnom razdoblju odigrat će se nekoliko prijateljskih utakmica s ruskim ekipama, zatim 10. rujna stiže Igokea, igrat će se turnir u Velikoj Gorici (13. i 14. rujna), a netom prije Superkupa ABA lige, kojem je Cibona domaćin (26.-29. rujna), Vukovi će otputovati na 17. Memorijalni turnir ”Wojtek Michniewicz” u poljski Torun (18.-20. rujna).