Donatas Sabeckis od danas je igrač Cibone.

Ovaj 26-godišnji Litavac, rođen u Kaunasu, može igrati na poziciji razigravača i beka šutera.

Prošlu je sezonu započeo u Žalgirisu, za kojeg je igrao Euroligu i Litavsku Prvu ligu, u kojoj je bio prvi asistent lige za 2017. i 2018. godinu. Iz Žalgirisa je otišao na posudbu u bundesligaški Ludwigsburg.

Potpisao je vjernost Ciboni na dvije godine.

Domagoj Čavlović, direktor Cibone:

”Vjerujemo da smo doveli ”kapitalca”. Donatas je igrač euroligaškog potencijala. Presudno je bilo to što ima prepoznatljivost litavskih igrača- igru u oba smjera i zna igrati organiziranu, pravu europsku košarku. Još smo u pregovorima s dosta igrača i na putu smo da složimo momčad do početka priprema.”

Donatas Sabeckis, igrač Cibone:

”Znam za Cibonu još od vremena Dražena Petrovića. Bio sam i u Zagrebu i zaista je lijep grad. Nadam se da ću kao igrač pomoći svojoj ekipi da osvoji hrvatsko prvenstvo i da dođemo do Final Foura ABA lige, a samim time i da ćemo dobrim igrama privući navijače i puniti dvoranu. Nadam se također da ću pomoći svakom svom suigraču da pokaže svoje najbolje strane. Kao razigravač bi volio uključiti sve igrače, da razvijemo svoj stil i tako jačamo kemiju u momčadi. Čuo sam samo dobre stvari o Ciboni i uzbuđen sam što ću biti dio ovog kluba!”

Visina: 197 cm

Datum rođenja: 30.12.1992.

Pozicija: razigravač/ bek šuter

KLUBOVI:

2011-14 JAZZ- Diremta Kaunas

2014-16 Suduva-Mantinga Marijampole

2016-18 Šiauliai

2018-19 Žalgiris/ MHP Riesen Ludwigsburg

2019-20 Cibona